avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata /anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata /anticipata partial

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie : sunt nascut pe 1 ianuarie 1954, am pensie pe caz de boala din 2004, am o vechime in munca de 34 de ani si 7 luni (este inclus si stagiul militar de 1 an).As dori sa stiu la ce varsta pot solicita pensie anticipata/anticipata partiala.
Astept raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AVOL , utilizator 10:50, 19 Ianuarie 2011
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la pensie de limita de varsta.Oricum pentru pensie anticipata ar fi trebuit sa indepliniti conditia de stagiu de 43 de ani fara stagiu asimilat.Pensia anticipata partial este cu mult mai mica decat cea de invaliditate.Asadar limita de varsta la 65 de ani.Aici mai poate interveni(schimba conditiile de mai sus):Grupele(conditiile) de munca,sau depensionarea.
Scuze:Depensionarea nu poate interveni,deoarece nu ati indeplinit conditia de stagiu(35 ani)fara stagiu asimilat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Buna ziua!

Intrebarile mele sunt legate de acelasi subiect. Vreau mai intai sa va expun situatille ca sa imi spuneti daca persoanele se pot incadra pentru pensionare anticipata, sau partial anticipata.

Tata: 56 ani
Vechime: 35 ani din care 20 de ani grupa a 2-a

Mama: 57 ani
Vechime: 35 ani din care 10 de grupa a 2-a

Este suficienta vechimea lor pentru a se pensiona? In ce situatie, cum?


Va multumesc!
@savinalex : cel mai bine ar fi sa intrati pe site-ul "lapensie.ro", acolo exista cele mai multe informatii si chiar un program-tabel prin care se poate calcula data iesirii la pensie in functie de vechime, stagiu de cotizare, grupe de munca. etc. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata janpopa janpopa Buna ziua si la multi ani! Am 59 de ani ,sunt angajat intr-o societate de stat,sunt unic intretinator de familie, am 35 de ani vechime si am 3 ani de grupa a ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)