avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna seara, vineri doresc sa ma duc la tribunal sa depun actele pentru divort, am platit taxa judiciara de 39 lei,timbru judiciar am, copie buletin( a mea si a sotului),certificat casatorie,intampinarea(cererea),deci intr-un cuvant am toate actele necesare pentru divort, intrebarea mea este de ce nu pot sa depun actele singura si trebuie sa se prezinte si sotul meu?
Cel mai recent răspuns: Raduta Mihaela , utilizator 18:20, 5 Ianuarie 2011
Daca este divort cu acordul partilor si cererea este semnata de amandoi, este necesara prezenta amandorora atat la depunerea actelor, cat si la prima infatisare la instanta (la judecatorie, nu la tribunal,cum ati mentionat mai sus).
Iar daca nu aveti copii minori, puteti face acest pas si in fata unui notar sau a ofiterului de stare civila.
Dupa un termen de 30 de zile, vi se da un certificat de desfacerea casatoriei, dar tot amandoi trebuie sa fiti prezenti.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Daca in urma casatoriei,nu au rezultat copii minori,sau daca aveti copii si sunt majori,solutia cea mai simpla este sa mergeti impreuna cu sotul la ofiterul starii civile sau la notar si divortati mult mai repede si mai simplu.
La termenul de judecata fixat trebuie sa va prezentati impreuna cu sotul.
In cazul desfacerii casatoriei prin acordul sotilor, este necesar ca sotul parat sa semneze si el alaturi de dvs cererea de divort in fata instantei.
Cererea de divort impreuna cu inscrisurile doveditoare, se va prezenta personal de catre reclamant presedintelui instantei competente. In cazul divortului prin acord, cererea va fi semnata de ambii soti, insa va putea fi depuna numai de catre unul dintre ei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Bojan I.M., Mediator

Alte discuții în legătură

Divort ro_red_rosu ro_red_rosu Sunt casatorita de 12 ani si nu am copii, doar un apartament cumparat impreuna , se poate divorta de comun acord la notariat? cat dureaza si se da termen de ... (vezi toată discuția)
Divort lidicut lidicut Can va intra in vigoare noua lege a divortului,lege dupa cre se poate legaliza desfacerea casatoriei la notar sau la ofiterul starii civile care a oficiat ... (vezi toată discuția)
O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)