avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificarea cesiunii art 1393 cod civil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificarea cesiunii art 1393 cod civil

Buna ziua, rog doar avocatii si cei experti in drept sa raspunda.
Azi primesc de la banca un raspuns ca cesiunea datoriei pe care o am la o banca a avut loc in baza codului civil respectiv art 1391-1401, insa art 1393 prevede faptul ca cesionarul nu poate opune dreptul sau la o a treia persoana , decat dupa ce a notificat debitorului cesiunea.
In cazul meu asta nu s-a intamplat, nu am fost notificata.
Sun la firma ce a cesionat ce imi spune ca art 1584 cod civil , din titlul VI,prevede ca creanta este cedata fara notificarea debitorului.
Care articol este de fapt corect si in uz?
erau obligati sa va notifice.
deci art 1584 nu este valabil?
Despre obligaţia împrumutatului

Art. 1584 - Împrumutatul este dator să restituie lucrurile împrumutate în aceeaşi calitate şi cantitate, şi la timpul stipulat (C. civ. 1578 şi urm.).


Ce treaba are articolul asta.
Vezi ca te aburesc astia de la firma de recuperari creante.
Au buba si incearca s-o scalde.
Ideea este ca fara acea notificare facuta catre tine de banca, prin care ti se aduce la cunostinta cesiunea, firma de recuperari creante nu are niciun titlu executoriu impotriva ta. Orice ar face ei si orice ar incerca...

In contractul de credit scrie ca contractul este titlu executoriu privind legea activitatii bancare.inseamna ca in urma cesiunii contractul nu mai este titlu executoriu?Pentru ca societatea ce a recuperat este un SRL, nu se untegreaza in legea bancara.
Teoretic asa ar fi. Practic, mai scormonim... Daca afli ceva sa ne spui si noua. Chiar sunt curios....

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta constituie titlu executoriu? simonabi simonabi Buna ziua, am o speta de care nu m-am lovit pana acum. Institutia a primit o notificare cesiune de creanta din partea unei banci prin care este anuntata ca ... (vezi toată discuția)