Inteleg asta, insa in contract se specifica ca este titlu de executare doar in baza legii bancare. Oricum citind legea si scorminind prin jurisprudenta ,mi-am data seama ca bancile baga la inaintare codul civil, insa in instanta folosesc tot felul de motive si articole din legea bancara si alte ordonante referitoare la banci si la procedura de factoring.
Practic folosesc o procedura comerciala pentru a cesiona.
Ca la oieri: oile ce nu aduc beneficii oierului si nu prezinta o asigurare din punct de vedere a vietii sunt vandute la pret redus la abator.Acestia le taie si le valorifica, vanzandu-le carnea, la pret ridicat, si astfel iese profitul.
Clientii bancilor, ale caror contracte nu prezinta garantii si astfel nu prezinta solvabilitate , sunt vanduti fara drept la replica, de catre bancheri, la un pret redus.
Sau poate ne asemuim cu scalvii, doar ca cine ne cesioneaza nu ne cauta si la dinti :stunned::stunned::stunned:
In fine, cert este ca , prin asa numita cesionare, factoring, sau altceva, se incalca dreptul la informatie, dreptul la opinie, dreptul la integritate, dreptul la acces, prevazute de Constitutie, Conventia Europeana si alte tratate si legi.
Ca parte in contractul de credit nu suntem instiintati despre notificare, incalcandu-se dreptul la informatie, opinie si acces, dreptul de a ne exprima liber si de a ne opune.
Nu ni se arata contractul cesiunii si astfel ni se limiteaza aceleasi drepturi.Dreptul la echitate in fata instantei, poarta un semn de intrebare, in jurisprudenta se da dreptate cedentului si cesionarului, prin urmare incalcandu-se toate drepturile de mai sus, procesul nu va fi in favoarea debitorului.
Cert este ca articolele din Codul Civil referitoare la cesiune nu sunt constitutionale, dand dreptul oricui sa se foloseasca de ele.
Nici ANPC ul nu se sesizeaza.
Din pacate mai rar oameni care sa faca ceva pentru binele celorlalti.
Asta pana se va trezi cineva sa alarmeze cu privire la incalcarile drepturilor omului pe care pe care bancile si firmele de recuperare le incalca, dar si cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor din Codul Civil, de care multi se folosesc pentru a le spori profitul, fara sa tina cont de cat de multe vieti distruge/
Noi suntem vinovati dragi colegi de sugerinta.Nici-unul dintre noi nu trebuia sa plateasca firmelor de recuperari un ban.Poate e valabil si astazi.Daca s-ar opri toti cei cesionati si nu ar mai plati, toate societatile ce au profit pe seama noastra se vor inchide, iar acestia vor da in judecata bancile, pentru a-si recupera paguba.
Noi le tinem in viata, noi le hranim, noi le acceptam abuzul.
Ca o dovada a bataii de joc a firmelor se achizitionare portofolii si, implicit aceleasi firme care sunt recuperatori, intrati pe Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.
Si veti vedea cum banca cesioneaza, apoi firma de recuperare isi vinde ei insisi creanta, sau o vinde unei alte firme de recuperare, si astfel ne putem denumi sclavi.
Si va dau un sfat, celor ce va gasiti in situatia mea, sa ne strangem cat mai multi.
Aceste societati ne cumpara creantele cu 10-20%, apoi ne distrug viata.Si ce va doriti?
Sa va aparati drepturile, sa cereti respect, sau sa acceptati abuzurile, care nu se vor opri niciodata?
Aceste societati nu au dreptul legal de a se numi creditori, nu au dreptul sa se poarte ca o banca, oferind plati esalonate, punand penalizari, pentru asta le-ar trebui autorizatie emisa de BNR, ele nu sunt institutii financiare, iar cesiunea nu este prevazuta de catre legea bancara.