avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil

sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa schimb numele fetitei sa fie acelasi cu al mamei ? sau sa adaug numele de fata al mamei la numele actual al fetitei ?
Multumesc.
Puteti schimba numele fetitei numai cu acordul tatalui(fostul sot).
Cererea va trebui intocmita de dvs pentru copilul minor si acordul dat de fostul dvs sot in forma autentica.
Acest subiect a mai fost discutat spe forum.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
doina_manuela, utilizator
Nu puteti sterge numele de familie al minorului.
Minorul recunoscut de tata,poarta numele acestuia.
De altfel,intreprinderea dvs mi se pare puerila,indiferent de resentimentele pe care le aveti fata de fostul sot
puteti incerca pe cale administrativa sa schimbati numele dvs si sa purtati si dvs numele pe care-l poarta copilul, daca doriti sa va numiti la fel
Rezolvarea este simpla...in temeiul art. 4 alin. 3 lit. f din OG nr. 41/2003 ... lasati-mi in privat o adresa de mail pt a va explica toti pasii si toate actele necesare...cu astfel de cereri ma ocup...
As putea, odata cu procesul de divort, sa solicit ca numele de sotie sa fie o combinatie? Adica sa port si numele copilului si cel de fata al meu? Sau daca vreau asa ceva trebuie sa fac ulterior proces separat?
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Alina2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort BDia BDia Buna ziua, ce trebuie sa fac in cazul divortului cu un minor, cand tatal acestuia este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului mamei, dar solicita ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minori ContSters271762 ContSters271762 Am divortat in 2010, copii sunt in grija mea,. Vreau ca ei sa-mi preia numele meu de familie, prin cale administrativa: OG 41/2003 legea 323/2003 art 4 alin 3, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)