avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil

sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa schimb numele fetitei sa fie acelasi cu al mamei ? sau sa adaug numele de fata al mamei la numele actual al fetitei ?
Multumesc.
buterflies a scris:

Buna tutror, multumesc de raspunsuri.
Nu e un moft asta si poate vi se pare puerila dorinta , gandul meu nu e pentru resentimente, acelea au trecut demult, e vorba de a purta acelasi nume cu minora . Am cerut sa pastrez numele si fostul sot a refuzat la ultima infatisare, desi pana aunci fusese de acord . Doresc doar ca minora sa nu sufere, sa nu se simta prost in situatiile in care va fi nevoie la scoala, sau in alte circumstante, sa tot dovedeasca ca eu sunt mama ei si invers . Cine are copii poate intelege. Eu am un frate care e din casatoria anterioara a mamei si nu se simtea bine deloc ca nu are acelasi nume, simtea ca nu face parte din familie. Nu intentionez sa ma recasatoresc si daca o voi face nu imi mai schimba numele caci nu mai vad sensul. Tatal minorei nu este de acord sa avem acelasi nume , eu si minora si chiar nu inteleg de ce , caci nu pentru mine ar face-o ci pentru copilul nostru. nu doresc sa schimb numele tataului ci sa adaug si numele mamei. E chiar absurd ceea ce doresc ? O seara binecuvantata.


Cititi discutia de la adresa www.avocatnet.ro/content/for...

si luati legatura cu FlorentinaS. Poate avocatul ei va poate ajuta. Tineti-ne la curent.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
DanDaniel, utilizator
cand va impini varsta de 18 ani fiica dvs.isi va schimba numele pe cale administrativa.Pana atunci va loviti de tata.
Iar cand se marita poate sa treaca pe numele sotului si tot nu aveti acelasi nume.
julien_slbz a scris:

Rezolvarea este simpla...in temeiul art. 4 alin. 3 lit. f din OG nr. 41/2003 ... lasati-mi in privat o adresa de mail pt a va explica toti pasii si toate actele necesare...cu astfel de cereri ma ocup...

spuneti-ne si noua care este rezolvarea daca va ocupati cu astfel de cereri.
@mamasitas : cand am postat pe forum aceasta intrebare nu a fost cu scopul de a gasi pe cineva care sa ma convinga ca nu are rost sa fac aceasta schimbare ci cu scopul de a gasi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort BDia BDia Buna ziua, ce trebuie sa fac in cazul divortului cu un minor, cand tatal acestuia este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului mamei, dar solicita ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minori ContSters271762 ContSters271762 Am divortat in 2010, copii sunt in grija mea,. Vreau ca ei sa-mi preia numele meu de familie, prin cale administrativa: OG 41/2003 legea 323/2003 art 4 alin 3, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)