avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preluare de leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preluare de leasing

Buna ziua, am o "problema" daca pot spune asa. Am un amic care a fost director de vanzari la Bcr Leasing si si-a cumparat o masina in lesing, bineinteles cu beneficiile aferente (reducere de la dealer, nu plateste dobanda etc). Mi-a facut o propunere, sa "preiau" leasing-ul, dar proprietar sa ramana tot el, ca sa beneficiez in continuare de reducere, neplata dobanzii, dar sa facem o hartie la notar, ca dupa ce voi termina de platit masina, sa ramana a mea. Se poate face asta? Ce acte imi trebuiesc? Imi va emite chitanta dupa plata fiecarei rate? Sunt in mare dilema, mai ales ca i-am dat deja banii de avans, iar zilele astea urmeaza sa ne prezentam in fata notarului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 22:39, 27 Martie 2008
O varianta ar fi sa inchei cu el un contract de imprumut cu garantie prin care tu te angajezi sa achiti n rate in valoare de ..., la datele de ... (conform scadentarului de la BCR Leasing), iar el iti garanteaza cu masina, dupa care inregistrezi contractul la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (pentru a nu putea fi instrainata de cel care figureaza in continuare ca fiind proprietarul masinii).
Contractul de imprumut se face la notar?
La arhiva ma pot duce singura? Sau cu proprietarul masinii?
Multumesc mult de tot!
Nu este obligatoriu insa pentru linistea ta, ar fi bine sa fie autentificat de un notar. La arhiva poti merge singura, completezi niste formulare, trebuie sa ai la tine originalul contractului si platesti o taxa in jur de 100 - 150 lei iar la finalul contractului, daca totul merge bine (si sper ca asa va fi), va trebui sa mergi din nou la Arhiva si sa radiezi inscrierea initiala.
Si inca ceva : in contract sa fie mentionat expres acordul partilor in ceea ce priveste inscrierea lui la Arhiva.
Dar cine imi va emite chitantele pt fiecare luna platita? Tot cei de la Bcr Leasing? Atunci cand voi plati, chitanta va fi pe numele meu?

Alte discuții în legătură

Achitare suma finala pentru inchidere contract leasing, dar ma obliga sa platesc casco foxi foxi Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pertinent la intrebarea urmatoare: daca eu am platit in avans leasingul la masina ( am sunat la banca ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Am fost inselati de o firma de taxi Flori.Dida Flori.Dida Buna seara!Problema mea este urmatoarea:am lucrat ca operator-dispecer la o firma de taxi in perioada 2006-2008.Prietenul meu,stabilind o relatie buna cu ... (vezi toată discuția)