avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum afecteaza concediul medical convocarea la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum afecteaza concediul medical convocarea la cercetare disciplinara?

Stiudiu caz:
angajatorul convoaca la comisie disciplinara angajatul respectand temeiul legii...recomandata, convocare in termen de o saptamana, se invoca Art 267 aln 2 si 3(in caz de absenta nejustificata a angajatului) de asemenea se suspenda CIM-ul conform art 52 (al 1) pana la dispunerea sanctiunii disciplinare!
Angajatul este in concediu de odihna, la primirea recomandatei se imbolnaveste o perioada mai lunga de timp...in acest caz firma este obligata sa convoace comisia disciplinara la o data ulterioara insanatosirii angajatului?
Sunt si alte solutii?
Z.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 7 Ianuarie 2011
Cercetarea disciplinara are 2 termene pe care trebuie sa le respectati:
decizia de sanctionare trebuie luata in 6 luni de la data savarsirii faptei, si in termen de 30 de zile de la data cand angajatorul a aflat despre savarsirea unei abateri disciplinare.
Aveti grija, imi miroase a iesire din termene ...

Daca angajatul a solicitat motivat amanarea cercetarii disciplinare, orice masura veti lua ignornad cererea de amanare este ... atacabila, cel putin.
Nu va recomand sa ignorati concediul medical, mai bine asteptati revenirea salariatului.
smeagull a scris:

@ freeelis:
Si daca salariatul nu solicita nimic? Tace, pur si simplu, si nu se prezinta cand a fost invitat?
Si daca prin concediul medical se depaseste termenul de 30 de zile in care poate fi sanctionata o abatere disciplinara?

1. Daca nu solicita nimic, atunci angajatorul este exonerat de culpa in cazul i care il concediaza, intrucat nu a luat la cunostinta ca salariatul este in c.m.

2. Termenul de 30 de zile are natura juridică a unui termen de prescripţie, ceea ce face posibilă incidenţa instituţiilor suspendării şi întreruperi, în conformitate cu dreptul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical bogdan.23 bogdan.23 Am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute....Am avut concediu medical pe 5 zile de luni pana vineri m-am insanatosit inainte de vineri oricum si ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)