buna seara!am si eu o intrebare...este normal sa nu se faca cununii civile sambata,in conditiile in care la alte primarii de sector se fac si pe usa starii civile este un afis mare k se efectueaza cununii si sambata???am fost saptamana asta la starea civila ni s a spus k ele numai lucreaza sambata, k nu sunt platite...dar colegii de la alte sectoare nu tot acelasi salariu au?este normal acest lucru?
Pai aveau dreptate. Eu nu ma refeream la obligatia ta de a plati, ci la obligatia angajatorului (in cazul lor primaria), care momentan nu le poate plati pentru ca nu le permite nea Boc.
Sa va explic.In primaria in care lucrez primarul a dat o nota interna prin care ofiterii de stare civila sunt obligati sa vina la serviciu 2,retineti 2 sambete,pentru a beneficia de 1,retineti 1 zii libera.Pai cum sa fiu de acord cu asa ceva ? Nu e discriminare si incalcare a Codului Muncii?Adica ceilalti colegi din alte birouri beneficiaza de zii la zii,iar noi nu.Si unde mai puneti ca fac si naveta si mai dau bani si pe mijlocul de transport.Democratie! Nu stiu unde scrie in lege ca ofiterul de stare civila este obligat sa oficializeze sambata cununii.Nu este destul ca mergem pentru decese,ca e dimineata,ca e seara,ca e Paste sau Craciun ?Adica daca tot nu ma plateste,are pretentia sa merg si 2 zile?Le inteleg perfect pe colege.Pana la urma eu nu ma duc la alimentara cand este inchis si vreau sa-mi deschida patronul ca mi-e pofta de compot.Este vina primarilor pentru ca nu gasesc solutii pe plan local pentru ca disponibilitae din partea functionarului va spun eu ca exista,doar ca nu poti rezista la nesfarsit.O sambata sunteti dvs,cealalta sambata e altcineva si tot asa.Cand sa-si ia functionarul libere?Si nici sa munceasca la nesfarsit degeaba la salariul de 6-7 mil.nu poate,ca jumatate il da pe transport.
multumesc pt raspunsuri...dar oricum eu sunt nelamurita...de ce la unele sectoare se poate si la altele nu...si pun pariu k dak era vreo vedeta imeditat s ar fi putut!!!si mama mea este tot bugetara p 5 mil salariu si credeti ma k a lucrat in ziua de craciun,p 1 ianuarie si nu face figuri k nu se duce la munca k nu o plateste supiimentar...
Mama dvs.probabil ca si-a stricat Craciunul anul acesta in schimb unde esti un singur ofiter nu ai niciodata sarbatori,asta ca sa nu va spun ca nu am participat la serbarile copilului meu,nici cand a absolvit scoala generala nu am fost prezenta nici la examenele de liceu,nici cand a terminat 12 clase nu am participat,asa ca...puneti-va si in locul celuilalt.Repet azi mergeti dvs.,maine merge alta persoana si tot asa,ofiterul cand sa se mai odihneasca,doar nu e robot ?Primari ar trebui sa formeze mai multe persoane,pe care sa le plateasca pentru munca peste program si va spun eu ca ar fii OK si pentru functionar si pentru cetatean.Dar sa accepti la nesfarsit sa fii sclav neplatit nu poti.
Abuz de putere!
Mona121
Acum cateva zile am vrut sa fac declaratia pentru casatorie. Avand domiciliul in alta localitate decat unde trebuia sa se citeasca starea civila a trebuit sa ... (vezi toată discuția)