Intre vechiul loc de munca si actualul loc de munca am lipsa 13 zile calendaristice pe cartea de munca (1/13 aprilie 2010). In prezent sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 7 aprilie 2011. Daca nasc la termen, am dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? Multumesc!
Se accepta si fractiuni de luna, dar nu mai mult de trei (parca la trei limita OUG 111/2010 ... )
ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale
1. Indemnizatia pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor (v. OUG 111/2010).
2. Fiti mai atenta la raspunsurile pe care le dat pentru a nu induce in eroare pe useri!
Buna seara
In Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor sunt si unele masuri suplimentare, cum ar fi si: Suplimentarea cuantumului indemnizatiei cu suma de 600 de lei pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Stiu ca aceasta ordonanta intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011 dar vin si eu cu urmatoarea intrebare: din data de 11 august 2009 ma aflu in CIC iar pe data de 2 noiembrie 2010 am nascut cel de-al doilea copil. Eu beneficiez de vreo suplimentare a indemnizatie? Ma intreb daca pana acum se suplimenta cu ceva..