fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore .
De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa lui un tatic si eu nu sunt taticul lui . Incerc sai explic ca sa nu-l traumatizez ca acela nu este taticul lui este un prieten dar el plinge si sutine in continuare ca este tatal lui . Nu va descriu cum ma simt eu !!
Tot in ultima perioada in primele ore de vizita este rautacios si distant dupa care devine lipicios si dragalas . Cu mama lui nu am de 4 ani nici un fel de discutie si este exclui sa mai am .
intrebare : ce pot face ca sa stopez aceasta traumatizare a copilului de a nu creste in aceasta falsitate ??
multumesc!!
Conteaza chiar asa daca el il vede pe cel din casa tata si te vede pe tine ca prieten?Conteaza asa de mult daca iti spune "tata"..sau pe nume?
EU cred ca nu...te poate iubi si daca te vede pe tine prietenul pe care vrei sa-l vada in tatal vitreg....
Eu trec print-o situatie asemanatoare...copilul meu ii sune tatalui vitrg "tati"..ca asa a vrut copilu..si celui biologic "pe nume"...indiferent cine ce zice...asta nu inseamna ca nu ii poate iubi....
Si il lasam asa..pentru a nu-l zapaci de cap..cu toate ca eu i-am spus ca e un baietel fericit..si are doi tatici...el nu le spune tata amandurora.E alegerea copilului. Nu te crampona de asta in putinele ore ce le stai cu el.....nu pierde timpul incercand sa-l convingi....ca tu esti tata....
multumesc pt comentariu
este as cum spuneti prima data eram tati si era forte atasat ne jucam f. mult chiar asa inchisi si supravegheati si plingea cind ne despartea politia ca sa plece il vedeam cu lacrimi in ochi urcind scarile demisolului . Precizam ca de putin timp asa cum spuneti nu-mi mai zicea tati fara stefan si a inceput sa fie distant cum ziceam in prima parte a intilniri si doar la sfirsit il vedeam iar agatat de gitul meu .
Fiind mare acum ma intreaba de ce sunt tatal cel rau ... ce sa-i raspund ????Intru-n joc cu el cu animale a ales pe cel rau fiind eu iar cel bun numele celuilalt tatic . Ginditi-va ca in acel moment simteam o durere imensa si faceam eforturi sa ma abtin in fata lui. Imi scrieti ca treceti printr-o situatie asemanatoare si nu chiar ginditiva si la faptul ca eu sunt inchis fara a mi se aduce nici o invinuire de vre-o fapta anume ci pur si simplu ca o masura de protectie e singur-a explicatie data de justitie fara a se preciza o masura de protectie fata de ce in concret ???.De 2 ani cer sa-mi spuna pentru ce sunt inchis sa-mi vad minorul sub supraveghere si nu mi se raspunde in nici un fel aici exista toata monstrozitatea justitiei cu toate ca hotaririle judecatoresti atit de multe se exprima clar ca nu exista vre-o situatie de pericol pericol nici pt. mama nici pt. minor din partea tatalui ce poate fi mai clar . Orice jud.din tara mea refuz sa cred ca a dat vre-o data o asemenea sentinta dar este greu a intelege de un roman ce inseamna sa fi intr-o tara straina .
Regret ca aceptati sa fiti complice la lipsa de educatie a mamei la traumatizarea copilului va complaceti a acepta ca minorul sa vie victima unor capricii a mamei ,uitati de obligatia morala ce o datorati sa-i protejati cresterea lui . Constinta mea nu poate acepta aceasta manipulare .Lasind la o parte orgolile parintiilor copii sunt sufletele noastre curate si nu-i putem converti inocenta intro fericire aparenta :-/ cu pretul unor caprici parintesti de a-i tine locul unui tatic ,de a inlocui un tata cu alt tata sau o mama cu alta mama . Sa-i turnam in suflet tot egoismul nostru , ambitiile noastre ,greselile noastre ,neinplinirile,capriciile noastre , Cu ce consecinte ??? V-ati intrebat ???