avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retur factura marfa dupa o perioada de 5 ani!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retur factura marfa dupa o perioada de 5 ani!

Buna ziua!

In anul 2005 am primit de la o firma, marfa spre vanzare cu plata la "vanzare".Aceasta firma a incasat banii pe produsele vandute pana in vara lui 2006, dupa care nu s-au mai prezentat.
In 2008, magazinul detinut de catre mine s-a inchis, iar marfa achizitionata de la firma respectiva nu s-a returnat, deoarece nu au venit la solicitarea noastra de a-si lua produsele inapoi.Mentionez ca solicitarea am facut-o telefonic, nu in scris.
Iar produsele le-am aruncat deoarece s-au deteriorat,fiind vorba aici despre incaltaminte.
Luna aceasta m-au sunat de la firma pentru ca vor sa-si faca retur la marfa, iar marfa aceasta nu mai exista si nici banii pe ea nu ii pot da, pentru ca practic nu a fost vanduta.
Dupa 5 ani exista riscul sa fiu data in judecata pentru ca nu le pot inapoia marfa?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:31, 8 Ianuarie 2011
Da .
Daca nu s-a precizat in contract termenul la care trebuia platita marfa , sau returnata , nu intervine termenul genertal de prescriptie extincitva .
Dvs. aveti obligatia de a restiui marfa , iar in caz contrar contravaloarea acesteia .
In plus , nu puteati arunca pur si simplu marfa , sau daca ati facut-o sunteti acum bun de plata .
Se spune: trebuie sa lasi urme pe un treci!

In contextul prezentat, sunteti buni de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs utilizat eticbravo eticbravo Buna ziua, detin un magazin online si ma confrunt cu urmatoarea situatie: am vandut un o placa de par (de buna calitate) iar clientul m-a anuntat ca doreste ... (vezi toată discuția)
Restituire produse in magazine cash ans carry ada36 ada36 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti daca este corect cum se procedeaza ... am fost inrt-un mare magazin la cumparaturi si am ... (vezi toată discuția)
Comerț second-hand Hliboceanu Alina Hliboceanu Alina Buna seara. Am si eu o mare nelămurire in ceea ce priveste returnarea produselor second-hand. Am peste 4 ani de cand dețin o mică afacere de acest gen, mai ... (vezi toată discuția)