avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj notar

Buna seara,

As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu credit , pe 4 ani......Problema e ca ex-sot nu vrea sa amintim de masina in momentul tranzactiei...Ar fi o problema in acest sens?....Oricum, masina e pe numele lui, la fel si creditul prin care a achizitionat-o.

Specific ca-i voi da o sulta ex-sotului si va ramane si cu masina...pe care, nu inteleg de ce nu vrea sa fie mentionata...El invoca motivul taxei notariale, care zice ca va fi mai mare in cazul asta...

Cu ce ma avantajeaza sau dezavantajeaza acest fapt?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 18:03, 12 Martie 2011
Cel mai corect ar fi sa va intelegeti pe acest aspect sau sa le platiti in procente egale.
va multumesc inca o data!!!
De curand fostul sot mi-a popus o varianta mult mai simpla si mai putin costisitoare a partajului la notar....zice el...Adica in acel act sau ce o fi, sa fie trecut doar faptul ca trecem apartam pe numele meu, implicit si creditul....fara sa fie pomenita sulta asupra careia ne-am inteles (7000 E+masina)...ca cica, "asa ne costa mult mai putin"...

Pe langa faptul ca imi pare bizara propunerea lui....(sau sunt eu prea suspicioasa...), as zice ca e absolut in defavoarea mea...

va multumesc!

Imi cer scuze, dar astept parerei vizavi de ceea ce am scris mai sus.

va multumesc!
cum , doamna, sa fie in defavoarea dvs... daca nu pomeniti de sulta si nu faceti nici contract de imprumut ulterior, nu reiese de nicaieri ca i-ati datora ceva. si la masina puteti avea pretentii ulterior.
eu nu zic sa-l inselati pe om in vreun fel,ci din contra, sa va respectati angajamentul. ce sustin e doar, ca nu vrea sa va insele :)
a.. , in legatura cu creditul chiar daca preluati ratele la notar dvs, daca nu aveti un acord al bancii ca dvs sa preluati ratele, si dansul ramane fata de banca obligat la plata ratelor
avand in vedere ca ap e ipotecat, s-ar putea ca si notarul sa va ceara o hartie de la banca, nu stiu
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar... danaru danaru Buna seara, Dupa divort, am ajuns la o intelegere privind partajul, dar nu in instanta ...Am inteles ca se poate si la un notar.... As dori detalii, va rog ... (vezi toată discuția)
Nehotarare - cum facem partajul? ADANNA ADANNA Buna seara, In curand vom incepe procesul de divort si, drept sa va spun, legat de partaj, nu stiu cum e mai bine ptr copiii mei... Desi am vb cu un ... (vezi toată discuția)