avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

sunt angajata de 5 ani la firma la care lucrez cu norma intreaga salar brut 1800 ron , net in mana 1345. la data de 15 oct deoarece aveam probleme cu sarcina ,fiind in 8 saptamani, am intrat in concediu medical. pe 12 ianuarie implinesc 3 luni de concediu medical si intru in comisie pana in prenatal. eu voi naste pe 25 mai (asa e data probabila). intrebarile mele sunt:
1. pot sa mi iau concediu odihna pana ce intru in prenatal si cate zile?
2. la calculul indenizatiei de crestere a copilului dupa postnatal se iau si concediile medicale si prenatalul in calculul veniturilor nete? la concediile medicale am avut un salar net de 1600 ron deoarece a avut zile cu 100% platite si care ar fi indemnizatia mea?
Cel mai recent răspuns: annamarria19 , utilizator 15:49, 8 Ianuarie 2011
1) Puteti sa va luati CO cu nr de zile din CIM.
2) art. 2 din OUG 111/2010:
...
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
d) au beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale, in baza Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata;
e) au beneficiat de pensie de invaliditate, in conditiile legii;
f) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;

OUG 111/2010 spune:
Art.13...
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal sau medical?? monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog sa imi spune ti daca am 3 luni de la angajare,si sunt insarcinata in 5 luni jumatate,fiind o sarcina cu probleme,de ce anume pot ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal gabryella23 gabryella23 Daca am 4 ore pe cartea de munca ? cate luni trebuie sa lucrez pentru a putea beneficia de prenatal ?:sorry: (vezi toată discuția)
Concediul prenatal, postnatal si ccc Irina033 Irina033 Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 de saptamani si ar trebui sa intru in concediul prental. Problema este ca in perioada concediului prenatal/postnatal e ... (vezi toată discuția)