avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Descalificare ofertant
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Descalificare ofertant

Este corect, din punct de vedere legislativ, sa se impuna urmatoarele: "Daca lipsesc mai mult de trei documente solicitate in Cap V criterii de calificare si selectie din Fisa de date a achizitiei, Comisia descalifica ofertantul pentru a nu crea un avantaj in raport cu ceilalti ofertanti care au prezentat documentele."?
Cel mai recent răspuns: ContSters179234 , utilizator 10:58, 18 Ianuarie 2011
Conditiile de participare si criteriile de selectie nu v-au fost comunicate initial ?
Eu lucrez intr-o firma de coonstructii si pentru a putea participa la o licitatie ,din capul locului facem tot posibilul sa indeplinim conditiile de participare la aceasta.
In cazul in care nu sunt intrunite conditiile de participare ,puteti fi descalificati.
Incercati sa faceti contestatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da, este corect. Si mai nou, potrivit ultimelor modificari aduse HG 925/2006 si OUG 34/2006, in cazul in care nu depuneti declaratie conf. Art.11 din HG 925, AC va poate descalifica si daca va lipseste un singur document din cele solicitate.
Este obligatorie prezentarea tuturor documentelor solicitate prin fisa de date a achizitiei.
Si in cazul in care depuneti initial doar o declaratie cum ca indepliniti conditiile solicitate ( Cf. Art.11), tot trebuie sa depuneti toate documentele cerute prin fisa de date, insa in momentul in care va sunt solicitate de AC. Asa mai castigati ceva timp, insa, atentie, trebuie sa faceti dovada ca indeplineati toate conditiile la data deschiderii ofertelor.
In cazul acesta, pot fi depuse in cadrul unei oferte atat declaratia pe propria raspundere cf. art. 11, alin. 4, HG 925/2006, cat si documentele solicitate prin fisa de date a achizitiei?
Ma gandesc la aceasta in cazul in care, sa zicem ca, din greseala s-a omis un formular, etc.

Multumesc pentru raspunsuri.
Da. Chiar este recomandat sa se procedeze asa. Atentie insa, declaratia cf. art.11 trebuie obligatoriu sa fie insotita de o anexa in care sa se explice clar, dar succint modul in care sunt indeplinite conditiile solicitate prin FD ( asta numai pentru documentele lipsa).
Sunt total de acord cu cele scrise de doamna Gabriela.
Adriana, te folosesti de declaratia pe propria raspundere conform art. 11 HG925/2006 doar atunci cand nu ai la dispozitie un anumit document pana la data depunerii dosarului de licitatie, nu atasezi acea declaratie doar asa ca sa fie in cazul in care ai uitat vreun document. Cum adica sa il uiti ? Il ai sau nu il ai pus la dosar. E absurd sa pierzi timpul prin a completa acea declaratie si a da justificari pentru niste documente ce le ai deja puse la dosar.
Cat despre descalificarea ta in cazul in care lipseste vreun document atat timp cat la rubrica referitoare ce solicita un anumit document (exemplu: solicitare certificat constatator), daca nu are scris explicit ca lipsa respectivului formular duce la descalificare atunci poti sta fara grija, iti va fi cerut ulterior in clarificari.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
alexandru_grigoras, utilizator

Alte discuții în legătură

Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)
Certificat de participare la licitatie Jurist TM Jurist TM Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA ... (vezi toată discuția)
Propunerea tehnica -prezentare document ibitza78 ibitza78 Buna ziua! In cadrul unei licitatii un ofertant a prezentat un document \"Durata de executie\" in Propunerea financiara si nu in Propunerea tehnica asa cum ... (vezi toată discuția)