avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie publica

se participa la o licitatie iar din toate persoanele partcipante ramane doar una restul fiind descalificate pe motivul intocmirii dosarului.(lipsesc anumite acte) licitatia continua cu un singur participant sau se reprogrameaza?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 19:35, 30 Martie 2010
se anuleaza si se reia procedura, la o alta data
Licitatia nu se anuleaza, licitatia se continua cu un singur participant.
Se anuleaza doar in conditiile in care se incadreaza in prevederile art 209 OUG 34/2006, Ceea ce nu e cazul.
Dupa OUG 34, daca este licitatie deschisa, se poate continua cu un singur ofertant, asa cum s-a spus mai sus. Conditia cu mai mult de un ofertant calificat este abrogata( Legea 60 parca se numea, abrogata)Dar aveti grija ca, dupa ultimele modificari la HG 925, este de evitat descalificarea ofertantilor pentru nedepunerea tuturor documentelor la dosar. In primul rand trebuie sa le cereti clarificari, si doar daca nu le prezinta nici atunci, ii puteti descalifica. Altfel va pot contesta.
Spor la treaba.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
vlad nicolae, moderator
atat timp cat procedura se deruleaza prin SEAP nu este nicio problema daca se prezinta doar un singur ofertant. cat priveste clarificarile, autoritatea are dreptul de a le cere sau nu. recomandabil ar fi ca aceasta optiune sa rezulte din documentatia de atribuire.
In cazul lipsei chiar si a unui document , comisia de evaluare nu are dretul de a cere completarea lui prin solicitare de clarificari. Prevederile art. 78 din HG 925/2006 stabileste obligatia comisiei de evaluare de a stabili care sunt clarificarile si completarile formale sau de confirmare,..., . Astfel din interpretarea acestor prevederi rezulta ca, doar la cele depuse se pot solicita clarificari nu si completarea ofertei prin prezentarea celor care nu au fost depuse odata cu celelalte documente de calificare. Desi, pe site-ul propriu ANRMAP-ul ( intrebari si raspunsuri) face recomandarea de a se nu descalifica o oferta in urma neprezentarii tuturor actelor solicitate, ci a se solicita prin clarificari completarea lor, din interpretarea prevederilor mentionate precum si practica a dovedit contrariul.

Alte discuții în legătură

Certificat de participare la licitatie Jurist TM Jurist TM Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte Dana S Dana S La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)
Descalificare ofertant ContSters179234 ContSters179234 Este corect, din punct de vedere legislativ, sa se impuna urmatoarele: \"Daca lipsesc mai mult de trei documente solicitate in Cap V criterii de calificare ... (vezi toată discuția)