Tatal meu vrea sa-mi lase casa mostenire. Nu sunt sigur ce trebuie sa fac pentru a deveni proprietarul casei in mod legal. Situatia mea e urmatoarea: mai am un frate, care nu vrea casa. Tatal meu are casa de la tatal sau, dar nu a facut succesiunea(procedura notariala sau judecatoreasca), pur si simplu a stat in casa respectiva dupa moartea tatalui sau(in momentul asta cred ca a devenit proprietar, din moment ce a acceptat mostenirea in termenul legal(6 luni de la moartea tatalui sau)). Eu am fost la un notar si mi-a spus ca trebuie sa fac procedura succsorala notariala(la care trebuie sa primeasca un onorariu de 2000 de lei) ca sa devin proprietarul casei, ca mostenitor, pentru ca as putea avea probleme cu varul meu(copilul unui frate de-al tatalui meu, nepotul tatalui meu), care l-a ingrijit pa bunicul meu cand acesta era pe moarte si a contribuit la cheltuielile de inmormantare. Din cate stiu eu, pentru a deveni proprietarul casei trebuie doar sa accept mostenirea in termenul de 6 luni, expres(printr-un act autentic sau sub semnatura privata( in cazul astuia nu stiu cum as putea face-o, sa scriu, pur si simplu, pe o hartie ca accept mostenirea) sau tacit(prin comportarea mea in sensul de a accepta mostenirea, cum ar fi sa locuiesc in casa respectiva, sa platesc texele aferente casei, sa fac reparatii la casa). Mentionez ca acum nu locuiesc in casa respectiva si tatal meu traieste. Eu cred ca notarul asta vrea sa-si ia onorariul de 2000 de lei si face pe prostul. Nu sunt 100% sigur ca am dreptate, dar astept parerile voastre. Va multumesc!