avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren

Buna ziua,

Ma numesc Manta Teodora si detin un teren in satul Petresti, comuna Corbeanca, judetul Ilfov. In urma mesajului pe care vi-l reproduc mai jos, transmis Administratiei Financiare a judetului Ilfov, mi s-a raspuns cu un fragment din legea 571/2003 din care deduc ca incadrarea terenului se face de catre Consiliul Local conform articolului 258 din Codul Fiscal. Deoarece consider ca impozitul datorat Primariei Corbeanca este nejustificat de mare (comparativ cu alte zone din comuna, care beneficiaza de facilitatile unui trai civilizat), puteti sa ma indrumati ce demersuri trabuie sa fac pentru a corecta acest abuz, in conditiile in care primaria este total ostila locuitorilor din zona mentionata?

Va multumesc,
T.Manta



"Ma numesc Manta Teodora si detin un teren in satul Petresti, comuna Corbeanca, judetul Ilfov.

Am rugamintea sa-mi comunicati carei institutii trebuie sa ma adresez (exclus Primaria Corbeanca) pentru a afla pe ce criterii se stabilesc cotele de impozit pe teren.

Datorita "pozitiei privilegiate" in care se afla terenul meu - vecinatatea padurii Petresti - considerata probabil parc national (care momentan este groapa de gunoi a comunei), platesc un impozit mai mare decat restul zonelor din comuna Corbeanca.

Mentionez ca in momentul de fata locatia este zona de tranzit pentru basculele care cara (fura) pamant din padure, a vidanjelor care deverseaza deseuri, gunoiul nu este ridicat, adresele noastre nu figureaza in Nomenclatorul strazilor, drumul judetean din apropiere este impracticabil , nu avem curent, gaze, u vine Politia, Salvarea si lista "facilitatilor" poate continua.



In speranta unui raspuns va multumesc anticipat

T.Manta"
Cel mai recent răspuns: ALICE STRECHEANU , Avocat 15:23, 31 Martie 2008
Impozitul pe teren este anual si se datoreaza in suma fixa pe metru patrat de teren, in mod diferentiat, in intravilanul localitatilor, pe ranguri de localitati si zone, iar in extravilanul localitatilor pe ranguri de localitati si categorii de folosinta a terenurilor, pe zone.
Diferentierea este facuta de Consiliul Local de care apartineti. Deci la ei trebuie sa va adresati.

Sint de acord cu ceea ce a raspuns Elis.
Ca o completare,fiind cazul unei proceduri prealabile pe contencios administrativ, trebuie sa va adresati autoritatii imediat superioare institutiei care a stabilit impozitul,cu o plingere in legatura cu modalitatea de calcul a impozitului,plingere trimisa prin posta cu confirmare de primire,dovada pe care o ve-ti atasa la dosar .Trebuie indeplinita aceasta procedura prealabila inainte de actionarea in instanta,altfel cererea va va fi respinsa .Autoritatea careia i-ati adresat plingerea,trebuie sa va dea un raspuns scris,prin posta,in decursul a 30 de zile.Dupa trecerea acestor 30 de zile,daca nu a-ti primit un raspuns scris,puteti trece la actionarea primariei in judecata,cu o cerere de recalculare a impozitului.Succes!
Va multumesc.
Va multumesc. Puteti sa-mi spuneti care este autoritatea imediat superioara Consiliului Local Corbeanca?
CONSILIUL JUDETEAN ILFOV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege din care sa reiasă unde intervine consiliul județean ilfov și unde primaria uncetatean uncetatean Bună ziua. Locuiesc în Ilfov. Ca și șosea partea carosabila DJ601 aparține de Consiliul județean ilfov, Primăria la poarta în zona nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Stabilirea zonelor de incadrare la impozit pentru comune cristinaptudor cristinaptudor Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca stiti cum stabileste consiliul local al unei comune zonele in functie de care calculeaza impozitul pe padure. Am o padure ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva conducerii primariei nela oana nela oana Buna ziua va scriu in numele unei mici comunitati rurale care de multa vreme este jignita si purtata cu vorba in diferite chestiuni locale de catre conducerea ... (vezi toată discuția)