avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul

nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici bani nu mai am sa o dau in judecata.Va rog ajutati-ma,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:52, 9 Ianuarie 2011
DanDaniel a scris:

mamasitas a scris:

.Mergeti la notar ,dati declaratia si apoi va prezentati u ea l starea civila.Procedura e simpla daca copilul nu are pe nimeni inscris la rubrica tatalui.

...si nu trebuie sa fie prezenta si mama la starea civila...? Pana la urma oricine poate sustine ca e tatal copilului si o mama se poate trezi cu nu conteza cine ca tata la rubrica din certificatul copilului...

Nu se poate decat prin proces.
Daca nu aveti venituri mergeti la baroul de care apartineti si veti primi avocat daca indepliniti conditiile legii.
Pentru avocat platit va trebuie bani doar pentru redactarea actiunii nu si pentru reprezentare.
Deci ca o sinteza...

1. Daca mama e de acord atunci se poate face recunoasterea prin declaratie la starea civila (sau la notar). Nu e nevoie deci de proces.
2. Daca mama nu e de acord atunci presupusul tata poate recunoaste copilul chemand mama in judecata.
avocat ,test adn,etc.,sanse de castig sunt?,ea mi-a spus ca o sa-l boteze o dn avocata:).
La intrebarea daca sunt sanse de castig , raspunsul este evident afirmativ, daca este copilul dvs.
Prin testul ADN se poate stabili cu probabilitate de 99% cine este tatal copilului, asa ca aveti posibilitatea sa promovati actiunea in stabilirea paternitatii si astfel se va stabili filiatia copilului dvs.

mama mia a scris:

avocat ,test adn,etc.,sanse de castig sunt?,ea mi-a spus ca o sa-l boteze o dn avocata:).

Sansele de castig sunt foarte mari in conditiile in care finalizati procesul.
Doar ca va trebui sa il incepeti pentru a-l finaliza...
Cred ca cea mai mare problema ar putea fi cea cu testul ADN intrucat este scump...

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)
Paternitate mie dor de copilul meu mie dor de copilul meu am fost impreuna cu cineva o perioada de timp si sa nascut un copil acum 2 luni .intre timp inainte de a se naste copilul eu cu ea ne am certat iar ea si ... (vezi toată discuția)
Poate prezumtivul tatal sa ceara in instanta un test de paternitate desi mama nu este de acord? marevna marevna In cazul in care o femeie are un copil si un fost prieten insista ca ar fi copilul lui, desi mama sustine contrariul, poate acest barbat sa solicite in ... (vezi toată discuția)