avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dezmembrari auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dezmembrari auto

Buna ziua, va rog cine ma poate ajuta si pe mine cu o problema. Tin contabilitatea la o firma de dezmembrari auto, preluata recent si am stoc de marfa tip depozit . D-na contabila care a tinut inainte a facut in 2008 o marire de pret , atunci mergea economia si se vindea. Acum marfa se vinde sub preturile marite de ea. Eu as dori sa fac un proces verbal de diminuare de pret la tot stocul de marfa si sa actualizez preturile cf economiei din ziua de azi. Cine ma poate ajuta cu un sfat sa procedez corect sa nu am probleme.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:22, 11 Ianuarie 2011
Buna seara .
Puteti face reducere de pret de vanzare,dar nu sub limita pretului de intrare a marfii in cauza .
Faceti procesul verbal si stornarile contabile in acest sens ,cu regularizarea si a TVA-ului corespunzator.
Marius Bote .
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cu placere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri de pret tampau gabriela tampau gabriela O soc.comerciala vinde mobila second adusa din Germania . Initial a pus un adaos de 60% . Cum se procedeaza pentru a reduce preturile (un adaos de 40%) , cum ... (vezi toată discuția)
Reglare stocuri alinbobo alinbobo buna ziua , treaba sta in felul urmator, am vandut marfa in valoare de o suma de bani dar am trecut cumparatorului o suma mai mare pe factura si de aici ... (vezi toată discuția)
Factura de discount - separata? grupmodal grupmodal Sunt pus in postura sa rezolv urmatoarea problema si nu stiu cum : - primesc marfa pe factura cu un pret mare (chiar mai mare si decat pretul de vanzare in ... (vezi toată discuția)