avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune de santaj ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune de santaj ?!

Pe scurt, cineva cu care am probleme ma ameninta sa imi retrag plangere, ca altfel imi da o bataie buna, si mai aduce si martori mincinosi ca sa imi defavorizeze cauza.

Am 2 martori + o filmare video/audio de 2 ore in timp ce el m-a santajat/amenintat cu asta.

Intrebarea mea este: constitue o infractiune de santaj? In lege scrie "dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos," , retragerea unei plangere penala este sau nu "un folos" ?!

Obtin ceva daca fac o plangere penala, sau se va solutiona cu un NUP de la procuror. Daca obtine NUP ma baga pe mine la "denunt calomnios"?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 01:32, 10 Ianuarie 2011
Nu va retrageti plangerea ...binenteles ca ceea ce face persoana in cauza este santaj.Faceti o plangere in care aduceti la cunostita exact prin ce treceti si ce vi se intampla..curaj
VIRGINIA RADU a scris:

Nu va retrageti plangerea ...binenteles ca ceea ce face persoana in cauza este santaj.Faceti o plangere in care aduceti la cunostita exact prin ce treceti si ce vi se intampla..curaj



Da curaj gaina ca te tai. Cand vad in orase mari gen Cluj , Brasov doar cate o plangere penala pe an pt. santaj sau pt. marturie mincinoasa... imi vine sa incep sa rad... asta e toata faza....
Desi se vor gasi uni ``specialisti`` sa comenteze,eu zic ca e clar vorba de santaj.
Vorbeste cu politia sa organizeze un flagrant,si interceptarea convorbirilor.
Bineinteles ca plangerea nu o retragi,ci mai adaugi una :))

[ link extern ] /
Bineinteles ca retragerea plangerii reprezinta un folos pt sine, deoarece termenul de "folos" nu se refera numai la bunuri patrimoniale . Aici infractiunea de santaj s-a facut prin amenintare pt a face ceva (celelalte variante fiind sa dea, sa nu faca sau sa sufere ceva). A face ceva inseamna a actiona intr-un anumit fel (de exemplu, a semna un act, a evacua o incapere sau imobil, a face o declaratie, a recunoaste un drept, a retrage o plangere etc) sau a lua o anumita atitudine prin constrangere. Asadar poti face o plangere penala fara probleme si chiar daca domnul procuror va dispune NUP nu veti putea fi bagat la denunt calomnios.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santajul ContSters253672 ContSters253672 Buna seara, am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj. 1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)