avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dubla asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dubla asigurare locuinta

Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului si care este in favoarea bancii deoarece acestea au fost conditiile de obtinere a creditului la acea vreme.
Cind am dorit sa fac o asigurare suplimentara care sa imi asigure casa la valoarea adevarata de piata mi s-a spus ca a asigura un bun de doua ori nu este legal. Intrebarea este cit de legala va fi asigurarea impusa de stat avind in vedere ca se asigura acelasi imobil de doua ori? Aceasta asigurare impusa nu poate creea precedent astfel incit sa imi pot asigura imobilul la valoarea reala, ceea ce cu citiva ani in urma era imposibil? As putea folosi aceasta asigurare impusa la o suma mai mare care sa asigure imobilul la valoarea reala?

Multumesc,

Cristian
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:57, 10 Ianuarie 2011
Referitor la problema dv d-le c_barta cu cesionarea drepturilor in favoarea bancii ceea ce solicita banca nu este o absurditate. In cazul in care se va intampla ceva cu locuinta dv ei nu vor lua din despagubire decat suma pe care o datorati la data evenimentului si nimic mai mult. Formula respectiva ii obliga pe asiguratori sa ceara acordul bancii in cazul unui eveniument privind destinatarul drepturilor din despagubire. Au fost cazuri cand neexistand aceasta formulare asiguratul care avea restante la banca pe o perioada lunga a luat si banii din despagubire si nu aplatit nici ratele restante fotand banca sa apeleze la alte forme de recuperare a restantelor mult mai costisitoare pt ambele parti.
@ c_barta
Banca nu poate solicita asigurare decat asupra bunului gajat respectiv imobilul ipotecat.
In privinta formulei de cesionare, cereti sprijinul asiguratorului, care poate sa va elibereze o scrisoare explicita de cesionare a politei in limita creditului ipotecar acordat de catre banca.S-ar putea ca angajatul cu care ati discutat la banca sa fie mai putin initiat sau sa fie obisnuit numai cu o anumita formulare inscrisa de asiguratori pe polite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Ajutor! vornicu lumi vornicu lumi Am incheiat un contract de credit cu ipoteca pe locuinta.Am reusit sa achit in avans 99 % din credit si ma gasesc intr-o situatie stranie.Locuinta este ... (vezi toată discuția)