avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare salariu

buna ziua ! as dori sa stiu daca mai pot actiona fostul angajator in instanta pr.neplata salariului in conditile in care de pe data de 20 dec.2010 am intrat in somaj.
multumesc anticipat

Dreptul de a cere salariile restante se prescrie dupa 3 ani de la data nasterii dreptului iar dreptul de a cere salariile compensatorii se prescrie dupa 6 luni de la nasterea dreptului.
De fapt, dreptul de a cere nu vi-l poate lua nimeni nicicand, numai ca sanse sa-l obtineti aveti numai in interiorul termenelor de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere- prescriptia dreptului la actiune loredana17 loredana17 buna ziua, am si eu urmatoare problema am nascut in nov 2010, am cerut ajutorul de nastere prin cere scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
Avem contract colectiv la nivel national? raisa09 raisa09 buna ziua asi dori sa stiu daca pot solicita salariul mediu pe unitate, avand in vedere ca am nascut in noiembrie 2010 stiu ca ccm la nivel national a fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)