pot invoca uzucapiunea pe decretul 115/1938 in afara zonelor in regim de carte funciara?Ma pot prevala de dispozitiile constitutiei, articolul care spune ca Romania este stat national ,unitar,indivizibil.....?
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Raspund cu oarecare intarziere pentru ca :rofl: nu am putut:rofl: scrie nimic din cauza:rofl: rasului.
Aud zilnic astfel de lucruri si la instanta, insa acolo :rofl: nu-mi pot da drumul. Super! :rofl: mi-a trecut cu totul supararea pentru :rofl: intrebarea :rofl: pusa de tine pe alt forum. Ai un dar si ar trebui sa profiti de el, pentru ca a-i face pe oameni sa rada cu pofta este o binecuvantare.
Cateva informatii. In Crisana, Maramures, Banat, Ardealul propriu-zis si unele mici parti din alte zone exista carti funciare din anul 1853 - Legea nr. XXXVIII. In aceste zone publicitatea imobiliara a fost totdeauna pe imobile (reala de la lat. res=lucru, obiect) asa ca Legea 7/1996 nu a schimbat nimic in acest sens.
Ca exista cereri la Cedo cu acest obiect - respectiv noconstitutionalitatea DL 115/1938 - o astfel de sustinere este atat de ridicola in contextul dat incat :rofl::rofl::rofl: ma multumesc sa cred ca ai vrut doar sa ma inveselesti cu ea. Daca ai vorbit serios e destul de grav.
Cat despre jurisprudenta CEDO :rofl: si faptul ca-ti cer consultatii, sau mura-n gura, cum ai binevoit sa scri :rofl::rofl: fii binecuvantat pentru ca am ras de m-am spart.
Da, a fost intotdeauna pe imobile...nu mi se pare ca am sustinut contrariul.
Schimbarea s-a petrecut pentru celelalte zone, unde tu ai zis ca utilizatorul vrea sa invoce Decretul.
Ma bucur ca faptul te amuza, desi fara vreun motiv real.
Doar ca nu inteleg de ce te-ai suparat in primul rand, mai ales cand tu faci remarci neprietenoase si lipsite de profesionalism. Eu am ras de la inceput...
Si eu nu pun intrebari pe forum, dau doar raspunsuri...asa ca in lipsa de argumente, puteai sa razi dintr-un motiv macar aparent real.
Deci, raspuns final: NU. Nu se poate invoca aplicarea D-Lege nr. 115/1938 in afara zonelor tarii in care nu exista carti funciare. D.-Lege 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la Cartile Funciare se aplica, dupa cum scria colegul mai sus in Banat, Crisana, Transilvania, Bucovina de Nord (teritorii româneşti care au fost sub ocupaţie Austro-Ungară).
In Vechiul Regat s-a introdus sistemul de publicitate imobiliara prin carti funciare abia prin Legea nr. 7/1996.
Avandu-se in vedere principiul tempus regit actum prescriptia achizitivă este guvernata de legea in vigoare la data la care a inceput posesia.
In acest sens, a se vedea si Recursul in Interesul legii nr. 5154/294/2007 care prevede, printre altele ca pentru dobandirea proprietatii prin prescriptie achizitiva se aplica legea existenta in momentul inceperii exercitarii posesiei utile de catre persoanele care tind sa uzucapeze deoarece aceste persoane îşi supun acţiunile reglementarilor legale în vigoare din acel moment, ele neputând să prevadă eventualele modificari legislative ce vor surveni pana la implinirea termenului de prescriptie achizitiva.