avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare contract de munca pe perioada suspendarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare contract de munca pe perioada suspendarii

am un salariat al carui CIM a fost suspendat pt crestere copil
pe perioada suspendarii coontractului salariatului, societatea a fuzionat prin absorbtie cu o alta societate (societatea angajatoare fiind absorbita)
contractele de munca ale salariatilor societatii absorbite au incetat cu acordul partilor la data fuziunii, salariatii fiind angajati pe societatea absorbanta.

Acum, revenind la salariatul meu; contractul acestuia a ramas pe societatea abosrbita (care nu mai exista)

Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura legala de trecere a salariatului pe societatea noua, acum la 2 ani de la data fuziunii. cum / cine emite decizia de incetare la societatea absorbita, care nu mai exista?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:31, 2 Aprilie 2008
Deciziza trebuia emisa la data fuziunii, urmand sa se puna in aplicare la data incetarii suspendarii.
da, dar decizia n-a fost emisa la data suspendarii. Acum nici nu mai exista persoanele ce pot semna decizia din partea societatii absorbite.
Exista doar societatea absorbanta
Sa depuna o cerere la ITM in acest sens. ITM-ul in urma unui control va constata ca nu mai exista angajatorul respectiv si poate inchide acea carte de munca.
societatea absorbanta merge la ITM cu documentele privind
fuziunea, radierea societatii absorbite, hot AGA prin care se spune ca personalul societatii absorbite este preluat de societatea absorbanta,
cerere de incetare a CIM acordul partilor
cerere de angajare pe societatea absorbanta

ITM -ul va dispune inchiderea cartii de munca retroactiv?
da, poate dispune inchiderea carnetului de munca retroactiv.

Alte discuții în legătură

Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)
Fuziunea prin absorbtie a doua firme Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: La data de 01.07.2009 firma Y va fuziona cu firma X prin absorbtie. Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela ce se intampla cu cartea de munca in situatia in care firma este in reorganizare? daca am fost angajata la pitesti si firma a intrat in insolventa si ... (vezi toată discuția)