avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se declara in 390?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se declara in 390?

Buna,

sunt nou angajata intr-o firma si am intalnit urmatoarea situatie:

firma detine licenta de fabricatie pentru anumite produse si plateste unor ingineri din Austria , lunar, sume de bani pentru dezvoltarea acestor produse ( contractul este pe proprietate intelectuala).
Inginerii sunt inregistrati in AT cu cod TVA. Trebuie declarate aceste sume ( pentru care se emit facturi de catre inginerii austrieci) in declaratia 390 ca servicii intracomunitare?
Multumesc mult pentru ajutor,
Mariana
Cel mai recent răspuns: MGHEORGHE78 , utilizator 10:04, 11 Ianuarie 2011
Buna seara,

Din context reiese ca prestatorul este o persoana impozabila (v-a comunicat codul de TVA).
In opinia mea, fara a cunoaste mai multe detalii, daca furnizorul dumneavoastra este stabilit in Comunitate (respectiv acesta isi are fie sediul activitatii economice intr-un alt stat membru, sau are un sediu fix intr-un alt stat membru de la care presteaza aceste servicii) si daca natura contractului o reprezinta servicii prestate catre societate, atunci da tb sa declarati aceste tranzactii.
De la 01.01.2010 se declara si servicii intracomunitare in 390.
multumesc mult. aceasta era si parerea mea, aveam nevoie de o confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere ca platitor de tva si declaratia 390 dcgeo dcgeo Buna ziua as dori si eu o lamurire cu privire la un caz si anume: Pers juridica X srl din Romania ia un proiect in Africa prin intermediul unui intermediar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 petricia petricia Daca o societate din Romania, presteaza servicii de publicitate pentru un client din Austria, prestarea se declara in 390? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Declaratie prestare de servicii intracomunitare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare. Multumesc (vezi toată discuția)