avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din CIC

Cum procedez daca la revenirea din CIC pe postul detinut de mine a fost angajat altcineva pe perioada nedeterminata?Mentionez ca lucrez la o firma de constructii care lucreaza pe proiecte , iar proiectul la care lucram, urmeaza sa se finalizeze in 2 luni de la revenirea mea din concediu.De la Resurse Umane imi spune ca se pregatesc de restructurari, ca postul meu e ocupat, ca NU PREA AU UNDE SA MA BAGE...eu insa am citit ca 6 luni de la revenirea in activitate nu au voie sa ma disponibilizeze, este adevarat sau nu?
Ce inseamna ca nu ma pot concedia 6 luni pentru necorespundere profesionala, dar pentru alte motive o pot face? Care anume motive atata timp cat 6 luni nu te pot concedia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 10 Ianuarie 2011
este ilegala decizia de concediere. ar fi bine sa contestati in instanta decizia de concediere.
Nu s-a dispus concedierea mea inca, luna aceasta urmeaza sa revin la serviciu. Discutiile cu cei de la resurse umane au fost tocmai pentru a vedea unde si cum pot sa ma intorc la serviciu...
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Interdictia se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disperare dragonscuf dragonscuf am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii si revenirea din concediu de crestere copil mell dasa mell dasa Buna seara! Printre atat de multe subiecte legate de Noul Cod al Muncii, va rog sa ma ajutati cu lamuriri referitoare la drepturile angajatului la revenirea ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcerea la serviciu după concediul de creștere a copilului. pot fi băgată direct în preaviz dacă s-a desființat centrul unde activam? maryanel78 maryanel78 Mă numesc Chivu Ana si doresc sa mă informați în legătură cu următoarea speță: sunt actualmente in crestere copil de 1 an si doresc sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)