avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reinscriere proprietate in cadastru - forma inscris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reinscriere proprietate in cadastru - forma inscris

Buna ziua , iata problema :

1.Initial , proprietatea divizata in doua , intre doi proprietari , cu 50% fiecare ; s-a intabulat si pe comunicare a fost scris asa :

B. Partea II
B1. xulescu in cota de 1/2 , proprietate , cf cu act ...........
B2. yulescu in cota de 1/2 , proprietate , cf cu act ......

eu socotesc ca aici este corect .

2. yulescu cedeaza prin donatie lui xulescu pertea lui si are loc reintabularea .In comunicare , acum scrie asa:

B. Paretea II
B3. xulescu proprietate cu titlu de donatie , cf cu act ....

de data asta eu cred ca nu este corect , deoarece se intelege ca toata proprietatea ar fi pe regim de donatie ; dupa parerea mea , ar trebuit sa o lase pe cea de 1/2 initiala pe regim de mostenire si sa mai adauge 1/2 din proprietate pe regim de donatie .
Acuma , poate ca nu are importanta daca scrie sau nu donatie . Din inscris la punct B3 , ar reiesi ca toata proprietatea apartine lui xulescu .

Problema mea este daca trebuie sa fac sau nu contestatie .

Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:33, 11 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles titlul specific . Dar este normal sa o cer ?
Eu cred că vă faceți probleme degeaba.
Nu trebuie să mai faceți nimic. E cât se poate de corectă înscrierea.
B1. x = 1/2 - moștenire
B2. y=1/2 - moștenire
B3. x=1/1 - și să înțeleg că nu mai scrie cota pe care a dobândit-o cu donație, nu?
Oricum el e proprietar pe tot și e logic faptul că y nu avea cum să-i dea un întreg prin donație dacă în proprietate avea doar 1/2. Plus că x are exemplare din actele prin care i s-a transmis dreptul de proprietate și încheierile de întabulare, prin care să dovedească modul de dobândire în eventualitatea în care cineva ar interpreta altfel mențiunile din c.f.
Este invers . Scrie doar prin donatie si nimic de restul . Ca si cind totul ar fi dobindit prin actul de donatie , cind de fapt s-a dobindit doar 1/2 . Evident ca exista documente , dar orice complicatie este preferabil sa fie prevenita .
De acord. Paza bună trece primejdia rea. Dacă actele au fost întocmite corect și greșeala s-a făcut la înscrierea în c.f. atunci mergeți și prezentați actele în ordinea în care au fost făcute și solicitați rectificarea. Dacă greșeala le aparține celor de la c.f ar trebui să rectifice din oficiu, fără să vă mai încaseze taxa aferentă rectificării.

Alte discuții în legătură

Intabulare drept de proprietate MaricicaF MaricicaF Buna ziua, In foaia cu inscrierea dr. de propr. scrie \" se intabuleaza dr. de propr. mod dobandire Conventie, in favoarea X, sub B2\" As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu incurcaturi chispy chispy buna ziua. Vreau sa gasesc un raspuna la acest caz. se considera persoanele x,y,z, tata x este casatorit de doua ori prima data cu y din care ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul, conform acestui extras de carte funciara? smihaelas smihaelas Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa interpretez acest extras de carte funciara. La partea a II-a apare asa: contract de v/c din 1938 B1 intabulare ... (vezi toată discuția)