avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

buna ziua . Problema mea sta in felul urmator in 2007 am avut un accident de circulatie in urma carea am fost cercetat pentru vatamare corporala din culpa. in anul 2009 in luna decembrie s-a dat prima sentinta la judecatoria arad fiind condamnat la 2 ani cu suspendare si interzicerea unor dreptu art 64 lit a,b . partea vatamata a facut recurs in urma recursului la tribunal am mai primit de plata suma de 3000 de euro daune materiale catre victima , victima a facut in continuare recur iar in iunie 2010 la curtea de apel Timisoara a primit marirea daunelor materiale de la 5000 de euro la 10000 iar plus cei 3000 pe care trebuie sa ii dau eu. dupa ce am primit acest rezultat m-am dus la politia rutiera arad sa vad ce se intampla cu permisul meu de conducere mentionand ca nu am primit si lit c la art 64 care interzice exercitarea meseriei pe care o aveam in momentul savarsiri infractiuni. la pol rutiera mi s-a spus urmatoarele: conf art 114 lit a cod rutier mi se anuleaza permisul.ok eu am citit in lege ca la un an de la ramanerea definitiva a sentintei ma pot prezenta la examen pt obtinerea unui nou permis. cand am vrut sa imi bag dosaru pentru examinare mi s-a spus ca trebuie sa treaca un an de la ultima sentinta pronuntata in dosar. am incercat sa le explic ca a tecut un an de la sentinta din dec 2009 in urma careia am fost condamnat acea sentinta ramanand definitiva in ceea ce primveste latura penala deoarece eu nu am facut recurs. intrebarea mea ar fi as avea vreo sansa in instanta sa cer sa mi se dea voie sa dau examenul inainte de data ultimei sentinte?
Este vorba despre perioada de 1 an de la data ramanerii definitive a sentintei,vi s-a explicat foarte corect.
Acestea sunt prevedrile legale.
13.000 euro daune? Puteti detalia putin speta ca m-ati facut curioasa. Multumesc!
Nu exista prevederi legale diferite,in functie de cetatean .
Termenul de 1 an de la ramanerea defintiva a sentintei este acelasi pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat cu suspendare Raul88 Raul88 Buna seara in urma cu 2 ani m-am urcat in masina neposedant permis de conducere si am acidentat pe trecerea de pietoni un adolscent de 15 ani..In prima ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis alexandrulele alexandrulele cand am dreptul sa-mi redobandesc permisul.multumesc!!! Solutia pe scurt: În baza art.184 alin.2 şi 4 Cod penal cu aplicarea art.74 alin.1 lit.a,c-art.76 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa art 184 al 2 ,4 masterguni masterguni buna numele meu este florin si in anul 2007 am avut un accident de circulatie care sa soldat cu o victima care a suferit o fractura in urma caruia a primit 45 ... (vezi toată discuția)