avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita copil

Buna ,sant o mama singura divortata cu un copil de 1an si noua luni. In urma divortului am picat de comun acord cu ex. sa viziteze copilul fara program, dupa un timp m-am angajat intr-o alta localitate ducand copilul la o cresa particulara , fostul sot il lua cate doua zile pe saptamana la tara de unde este (in alta localitate ),copilul imbolnavinduse destul de rau am fost nevoita sa stau in spital cu el o saptamana cu convulsii febrile dupa acest episod nu am mai fost deacord sa-l tina peste noapte la el. Deoarece era riscant sa il mai duc la cresa sa nu se repete convulsiile am hotarat ca copilu sa stea la parintii mei pana la varsta de doi ani , parintii mei avand domiciliul in alta localitate fata de cea in care lucrez eu vizitand copilul in fiecare wek. Acum fostul sot incearca sa tina copilul cat mai mult cand il ia (chiar si trei zile) si ma ameninta ca imi ia copilul . Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie si in cazul in care se stabileste un program de vizita de catre tribunal care va fii acesta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: livia17 , utilizator 12:50, 15 Ianuarie 2011
Buna seara.
Concret ce stipuleaza hotararea de divort? Include si incuviintarea copilului minor catre dvs? Program de vizitare din partea tatalui?
Daca nu s-au mentionat aceste fapte in hotararea de divort, faceti o actiune de incredintare minor, dansul va solicita ori copilul ori program de vizitare.
daca nu a cerut un program de vizita, nu mai lasati sa ia copilul, daca dvs credeti ca ii dauneaza.
tatal va va actiona in judecata si lasati instanta sa stabileasca daca i-l va da si la domiciliu. se va analiza daca tatal are conditii la domiciliul sau pt a-l tine peste noapte. probati cacel mic a avut probleme de sanatate dupa aceste vizite la domiciliul lui
pana se termina procesul, mai creste si copilul
Custodia copilului este a mea , dar el dispune de o stare materiala buna si imi este frica sa nu mi-l ia deoarece momentan nu sta cu mine si din aceasta frica am fost deacord sa doarma la el o data pe saptamana , dar el a inceput sa insiste sa-l las mai multe zile . Nu am facut program de vizita in speranta ca ne vom intelege la un program.
buna,sunt in aceeasi sit ca si tine.de 1 an sunt in proces cu tatal fetitei mele.eu am cerut in instanta doar program de vizitare.el vrea sa o ia si acasa la el.ca si in cazu tau,el locuieste la tara cu sit. materiala buna.la primul proces,instanta ia dat castig de cauza...sa ia fata in primul si al treilea wekend al fiecarei luni,o sapt de pasti,3 sapt in vacanta de vara,ea find la gradinita si o sapt de craciun.am facut recurs si nefind nici de aceasta data de acord cu hotararea jud,am facut apel la craiova...acum sa vedem ce va fi.sfatul meu ..ia ti un avocat fff bun si roaga te ca judecatorul sa fie corect.mult succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil 6 luni miara miara Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal ... (vezi toată discuția)
Copilul se incredinteaza cui? CantaCristinaAncuta CantaCristinaAncuta Eu am părăsit domiciliul am depus acte pt div el rev in România peste o sapt si cere sa îl ast copilul acasă acolo unde are el adresa ( adik la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita copil DANIELA-08 DANIELA-08 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac :am divortat, definitiv si irevocabil, copilul minor imi este incredintat, tatal are un program de ... (vezi toată discuția)