avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... defaimare internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

defaimare internet

Cu ceva timp in urma, am incheiat un contract pentru realizarea unui site cu un asa-zis informatician. Nu a prestat nimic in acest sens iar cand i-am cerut returnarea avansului, ni l-a returnat cu greutate. Ulterior a postat pe site-ul sau propriu niste acuze foarte grave la adresa firmei noastre (si a altei firme aflata in aceeasi situatie cu noi) total nefondate, fara urma de adevar, si fara nici un fel de dovezi - ceva cum ca am fi o societate mafiota, implicata in tot felul de lucruri necurate, etc. plus injurii si alte vulgaritati. Ideea e ca a dat un asa titlu ca daca se cauta pe net numele firmei, articolul de pe site-ul sau apare printre primele postari despre firma noastra. A mai incarcat apoi articolul si pe alte site-uri mititele de stiri online, in asa fel incat a umplut net-ul cu aceste false acuze.
Pana acum am reusit, luand legatura cu site-urile respective de stiri, sa fie retrase de pe paginile lor articolul respectiv.
As vrea in plus sa apelez la Google ca sa nu mai arate in rezultatele cautarii dupa numele firmei noastre site-ul respectivului individ. Pe el l-as da in judecata, numai ca durata procesului cred ca ar dura foarte mult, iar omul asa nebun cum e ar umple internetul si mai abitir cu mizeriile sale. Numai ca Google imi cere o baza legala ca sa faca lucrul asta, iar eu habar nu am ce baza legala sa le spun.
De aceea va rog sa imi spuneti daca se poate ce lege reglementeaza aceasta situatie si ce solutii am sa-l determin sa retraga in timp util ceea ce a scris acolo.
Numai prin hotarare judecatoreasca se poate reglememnta situatia dvs. In paralel puteti face si o plangere penala la Parchet .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comentariu ofensiv la adresa mea pe un site; cu numele meu intreg la vedere; adminul refuza sa-l stearga la cerere BIM94 BIM94 Buna ziua, Mai demult am intrat pe un site unde se posteaza stiri politice si acolo era instalat un plug-in Facebook, ceea ce imi permitea sa postez direct ... (vezi toată discuția)
Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu ... looking4Lawer looking4Lawer Buna, daca un ziarist a publicat la ziarele lui imagini nud cu mine ,pe care le-a furat de pe site ul de chat unde lucram, nu din free,din zona de privat(erau ... (vezi toată discuția)
Proba pagina web printata in proces civil de insulta si calomnie bara_bab bara_bab Buna, Mi-a fost intentat un proces civil pentru calomnie, unde mi se cer daune de 15.000 euro pentru publicarea unui articol intr-o publicatie ... (vezi toată discuția)