avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna seara,

As dori sa aflu daca trimit un angajat in somaj tehnic pe 30 zile, angajatul ce dezavantaje ar avea sau ce are de pierdut ? (ex. pierde din vechime ? se opereaza ceva in cartea de munca la ITM? )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 00:07, 11 Ianuarie 2011
Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Isi pastreaza calitatea de asigurat (in sistemul public de pensii, in sistemul asigurarilor pentru somaj, pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate etc.);

(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

Pentru trimitere in somaj tehnic se va intocmi o decizie de suspendare a contractului de munca in care se specifica faptul ca salariatul este in somaj tehnic iar la sfarsit o decizie de incetare a suspendarii somajului tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic? nelamurire vio_adriana vio_adriana din anumite motive firma la care lucrez a trimis o anumita parte din angajati in somaj tehnic...insa acest lucru este doar in acte pt ca noi continuam sa ne ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cazul trimiterii in somaj tehnic a unor angajati, este necesar ca in nota explicativa depusa la ITM ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj tehnic miraj miraj Am o firma de confectii metalice si 6 angajati - ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficieze de somaj tehnic ptr angajati prin rotatie. ce avantaje ... (vezi toată discuția)