avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac...??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac...??

As dori sa va intreb daca putem anula o PROCURA PT un comil minor in virsta de 4ani data tatalui meu pa o durata nedeterminata ce consta in ridicarea alocatiai si sa ocupe de copil in lipsa parintlor... am fost plcat inpreuna cumama minorei si acum neam iintors in ttara si tatal meu face presiuni asupra minorului ??putem sa mai fecem ceva? tel0763052021
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:24, 11 Ianuarie 2011
o puteti revoca la acelasi notar si apoi sa-l anunttai in scris pe tata de revocarea ei.
dar nu vad legatura intre procura si presiuni asupra minorului.. in ce fel?
revocati procura facuta tatalui, si anuntati-l ca ati revocat procura!
de preferat ar fi sa o faceti pe cale oficiala!
dar a legalizato la tribunal si avocatul lui a spus sotiei mele ca la virsta de12ANI VOM PUTEA REVOCA PROCURA
ca parinti aveti toate drepturile legale asupra minorei. Minora nu este un bun ce poate fi dat in arenda sau inchiriat pe o perioada de timp, nu este un bun pe care se face un contract cu clauze.
Reiese din ce ati scris ca acea procura a fost pentru ridicarea alocatiei, si pentru ingrijirea copilului pe perioada determinata, nu pentru incredintarea minorei, caci pentru asta nu se poate face procura.
Tatal dv invoca tot felul de motive pentru ca nu ii strica niste bani in plus si doreste sa beneficieze in continuare de alocatie.Insa nu are nici-un drept asupra minorei.
Mergeti si anulati procura, cu anularea procurii mergeti la primarie, biroul de asistenta sociala , si duceti si acolo anularea procurii. Apoi daca tatal dv face scandal chemati politia si se rezolva tot.
Cat despre avocat, nu stiu ce avocat o fi si ce legi cunoaste.mergeti la primarie si se rezolva tot, iar fata nu poate fi tinuta cu forta acolo.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator
procura poate fi revocata oricand.
mai aveti o copie de pe aceea procura?
daca da, mergeti la orice BNp si dati o declaratie de revocare.
ulterior ii notificati prin intermediul unui executor judecatoresc aceasta revocare.

Alte discuții în legătură

Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ana_lucia ana_lucia am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)