avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii dupa ce s-a facut succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii dupa ce s-a facut succesiunea

Buna seara,mama mea are o problema,in urma cu aproape trei ani surorile mamei au hotarat sa vanda casa bunicii deoarece aceasta ajunsese in stadiul de a nu se mai putea ingrijii singura.Au facut targul cu 200 de mil deoarece este mai veche de 50 de ani si e din pamant,iar mama mea a ramas sa o ingijeasca pe bunica pe restul vietii.Ele sunt 5 surori si doi frati,o sora si un frate sunt decedati,.fratele e mort de 27 de ani iar sora a murit dupa ce a decedat bunicul.Mama le-a dat banii dar ele nu i-au facut parte si nepotului dupa fratele mort.Deoarece nu s-a facut succesiunea dupa bunicul,mama a vrut sa o faca sa-si poata trece casa pe numele ei cat inca bunica era in viata dar ele nu au vrut nici cum.Dupa decesul bunici au fost in sfarsit de accord cu succesiunea dar nu au vrut sa plateasca nici o cheltuiala cu aceasta ,motivand ca nu e in interesul lor sa-si treaca casa,asa ca mama a suportat toate cheltuielile.Dar a mai aparut o problema ,nepotul caruia nu i-au facut parte isi cerea drepturile,dar ele bineanteles ca nu au fost de accord sa-i dea banii,riscand ca dupa ce le-am dat banii si abia le-am adunat pe toate la notar sa ramanem si cu banii dati si fara casa trecuta.De aceea in disperare i-am promis eu nepotului ca ii dau banii,urmand ca mai apoi mama sa rezolve cu ele.Acum ele nu vor sa-i dea banii,mama nu are de unde sa ii dea ca are doar o pensie de 6 mil si e si bolnava de diabet,plus ca nu are unde sa stea altundeva,ele profitand de acest lucru.Succesiunea s-a facut si toate inclusiv nepotul au semnat ca mama sa detina casa deoarece au fost despagubiti cu cei 200 de mil.DAar a ramas cota 7 dupa bunicul pe numele matusii decedate,iar fiicele sale trebuie sa faca si ele succesiunea ca sa iidea si partea aceea mamei,iar acum ele ameninta ca nu i-o dau pana nu-i da banii nepotului.Dupa ce am platit casa asa cum am facut targul,dupa ce am grijit-o pe bunica acum tot noi mai trebuie sa dam bani?Intrebarea mea este ce sanse avem in cazul in care nepotul o da pe mama in judecata in cazul in care el a semnat deja actul la notar,iar nepoatele refuza sa semneze pt cota ce revine mamei lor decedate dupa bunicul?Am expus intreaga istorie pt a putea primis un raspuns cat mai concret.Multumesc.Mai vreau sa mentionez ,desi nu stiu in ce masura conteaza,cheltuielile de inmomantare dupa frate au fost suportate tot de mama.

Alte discuții în legătură

Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta leusan leusan Bunica mea a decdat acum25 de ani.Mama si surorile sale nu au dezbatut mostenirea.In casa bunicii a ramas o sora cu sotul , care au mai facut 2 anexe ,o ... (vezi toată discuția)