avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere: angajatorul poate lua in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere: angajatorul poate lua in considerare o hotarare neinvestita?

Daca hot. jud. de micsorare a pensiei de intretinere se afla in faza de recurs , angajatorul are voie sa reduca pensia in baza hotararii primei instante, care evident ca nu are inca caracter de titlu executoriu ?
Poate sista plata totala a pensiei pe citeva luni pina la acoperirea diferentei primita in plus de minor pe perioada judecatii, sau se rezuma obligatoriu la 1/3 din valoarea acesteia pina la compensare?
Daca minorul este incadrat intr-un grad de handicap accentuat este cumva protejat prin legi speciale asupra retinerilor din pensiile de intretinere?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
br_nicku, utilizator
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 14:06, 22 Februarie 2011
Draga Ella, dragi cititori, mi se pare firesc sa si inchidem subiectele deschise povestind si rezultatul final.
Instanta a hotarit astfel, printre altele bineinteles: „ În ceea ce priveste compensaţia, instanţa constată că aceasta nu poate opera atunci când creanţa este insesizabilă, precum şi în cazul pensiei de întreţinere.
Astfel, cel care datorează pensie de întreţinere nu poate opune compensarea ei cu o datorie pe care creditorul pensiei o are, eventual, faţă de el.
Pe de altă parte, pentru a opera compensaţia, este necesar să fie îndeplinită condiţia caracterului exigibil al creanţelor reciproce , condiţie care nu este îndeplinită în cauză şi cea a caracterului cert, existenţa creanţei reclamantului nerezultând din probele administrate.”

Deci varianta scurta este urmatoarea: am avut dreptate. Orice tert poprit in materia pensiei de intretinere va lua in considerare noua hotarire judecatoreasca in sensul diminuarii pensiei doar de la data la care i-a fost comunicata. Eventualele sume primite necuvenit de minor vor face obiectul altor dosare cu executare separata pe venitul parintelui ce a incasat si in nici un caz pe pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu smeagull smeagull Buna ziua, Reprezint tertul poprit, angajator al unu tata platitior de pensie alimentara. Ordonanata de infiintare a popririi primita in luna 07 imi cere ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent... cum procedez??? cornelv cornelv Am o hotarare judecatoreasca prin care unui angajat i se micsoreaza cuantumul pensiei alimentare. De la data intentarii actiunii si pana la pronuntare, evident ... (vezi toată discuția)