avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate

Intrebare: Vecinul meu are casa construita cu spatele pe mejdina. In urma cu ceva timp, cand traia mama mea care era si proprietarul de drept, nu stiu cum s-au inteles(in nici un caz scris) ca au aparut spre curtea mea care are o latime totala de 10 m, vreo 3 ferestre: 1 de 0.80cmx0.80, la un dormitor, care este drept in drept cu bucatarie mea, si 2 ferestre de 0,5x0,5 cm la baie si bucatarie. Intre timp, mama mea a decedat si eu am ramas mostenitor, trecand f. rar pe acolo, sora mea era cea care mergea mai des. Intr-o zi ma suna si imi spune ca vecinul a montat o schela in curtea mea, fara a ma intreba macar, si isi placheaza spatele caseicu polistiren de 5 sau 10 cm. Atunci facandu-ma ca nu stiu nimic, ma deplasez acolo si ii gasesc lucrand de zor. Nu am vrut sa ma cert si zambind i-am intrebat ce fac. Vecinul mi-a raspuns senin ca izoleaza casa ca la iarna sa nu mai fie asa frig. L-am intrebat daca nu trebuia sa ma anunte si pe mine si sa discutam despre asta . Mi-a raspuns ca nu m-a gasit. Minte ca nici nu a avut intentia de a ma cauta.Si-a continuat lucrarile a terminat de placat, eu ramanand sa fac curat in curte pt. ca el nu a binevoit . A lasat inclusiv bucati de polistiren si tencuiala pe jos. Am omis sa va spun ca nu locuieste nimeni acolo si probabil ca asta l-a determinat sa nu ceara acordul. Inca un lucru care pt. mine este o prioritate este :relatiile cu vecinii. Totdeauna am vrut ca intre mine si vecinii mei sa fie o relatie buna. In curte la mine intra orice vecin, chiar daca nu e nimeni acasa, stiu unde este cheia de la poarta si-si iau ce au nevoie, dupa care imi spun:vezi ca am intrat si am luat si eu..... Nu m-am suparat niciodata si probabil de asta procedeaza asa. Anul trecut am inceput sa-mi construiesc cate ceva pt ca in viitor ma voi muta acolo si am constatat ca tot timpul vecinul era in spatele geamului si se uita in curte la mine. Nu puteam discuta nimic pt. ca se auzea la el. Ce pot face in aceasta situatie si in special al placatului cu polistiren a carui suprafata este destul de mare(aprox. 30 m lungime x 5-6 m inaltime), iar ferestrele pot sa-l determin sa le astupe?In locul suprafetei placate cu polistiren, pot cere in schimb o bucatica de teren de 1m pe o lungime de 25 m, care sa-mi asigure accesul in gradina de zarzavat a mea si sa nu fiu nevoit sa fac un ocol de 5 ori mai mare?

Alte discuții în legătură

Izolare casa de catre vecin, intrare pe terenul meu jenicaprod jenicaprod Vecinul din fata locuintei mele are casa pusa chiar pe mejdina dintre noi. In urma cu cateva zile, a venit si mi-a spus ca vrea sa izoleze cu polistiren de 10 ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Izolatie exterioara casa georgenew georgenew buna ziua am de izolat casa pe exterior cu polistiren ,un perete se afla la 0,50 m de gard,perimetru , pentru a putea fi realizata lucrarea e nevoie de o ... (vezi toată discuția)