avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noile reglementari privind indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noile reglementari privind indemnizatia de crestere a copilului

As dori sa stiu daca , referitor la noile reglementari privind indemnizatia de crestere a copilului, acestea se aplica si retroactiv, mai concret , daca sotul meu beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului incepand cu data de 01.10.2010 si doreste sa se intoarca in campul muncii va beneficia de prima de 500 ron sau nu? Si este obligatoriu sa se intoarca la acelasi angajator?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 12:11, 11 Ianuarie 2011
Noile reglementari opereaza daca nasterea copilului s-a produs dupa 01.01.2011.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Sotul nu va beneficia de prima de 500 de ron la intoarcerea din concediu pentru ca noile reglementari se aplica numai in cazul copiilor nascuti dupa 01.01.2011, nu si retroactiv. Daca sotul doreste sa se intoarca la lucru, dar la alt angajator, trebuie sa faca cerere de revenire la vechiul loc de munca si, in prima zi de munca poate sa isi dea demisia ( cu respectarea termenului de preaviz), sau daca angajatorul este de acord, pot inceta raportul de munca la zi, prin acordul partilor. Dupa aceea, se poate angaja in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului si stimulentul mirzac mihaela mirzac mihaela am nascut pe 23 august 2010 si am prins legea veche cu perioada de concediu pt cresterea copilului.intrebare;daca m-as intoarce la serviciu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)