avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete cadou

in caz de acordare tichete cadou de angajator in cuantum de 150 lei cum se impoziteaza?
ce se intampla in cazul in care cuantumul este mai mare de 150 lei?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:26, 11 Ianuarie 2011
Se platesc toate contributiile sociale.
Normele metodologice pentru aplicarea art. 55 alin. (3) astfel cum au fost completate prin Hotararea Guvernului nr. 791/2010 vin sa precizeze, la pct. 70 lit. i), ca la stabilirea venitului impozabil se au in vedere si tichetele cadou indiferent daca acestea sunt acordate potrivit destinatiilor si cuantumului prevazute de art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal. Indiferent daca aceste tichete cadou se vor acorda pe destinatiile si in cuantumul prevazut de art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, respectiv in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si in beneficiul angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei, vor fi tratate ca avantaje in natura.
Prin urmare, chiar acordate pe destinatiile prevazute la art. 55 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal si in limita a 150 lei, sau in cuantum superior, vor fi considerate avantaje impozabile, si se vor cumula in luna in care se acorda in vederea impozitarii cu celelate venituri de natura salariala acordate.
Includerea tichetelor cadou in cadrul art. 55 alin. (3) din Codul fiscal, si tratarea lor drept avantaje de natura salariala, chiar si in situatia in care ele sunt acordate pentru evenimentele ce se incadreaza la cheltuieli sociale, conduce la calculul pe langa impozit pe salarii a contributiior sociale obligatorii. In aceasta noua abordare de venituri impozabile, tichetele cadou tratate drept avantaje asimilate salariilor, fac obiectul contributiilor obligatorii calculate in raport cu veniturile din salarii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou: venituri asimilate sau avantaje de natura salariala? marinela pesca marinela pesca Tichetele cadou (270 lei) se supun platii tuturor contributiilor obligatorii (10.5% + 0.5%+ 5.5%) si bineinteles impozitul de 16% SAU se aplica numai 16% ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tratamentul fiscal al primelor in bani sau natura AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Va rog sa urmariti cele de mai jos expuse ca si cand ar fi sub forma de tabel avand urmatoarele coloane fiecare situatie urmand ordinea coloanelor de mai ... (vezi toată discuția)