avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt in apel penal, mai am calea recursului potrivit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt in apel penal, mai am calea recursului potrivit L202/2010?

Am o intrebare, sunt in apel penal pt. o infractiune de inselaciune savarsita in 1997. Lupt tare sa trimit cauza spre rejudecare la instanta de fond, insa nu sunt sigur daca, in cazul in care se respinge apelul, mai am calea recursului, potrivit L202/2010. Art. xxiv din L202 spune ca noile dispozitii sunt aplicabile cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a legii. Acesta ar fi si cazul recursului meu, instanta de recurs fiind sesizata, evident, dupa ce legea a intrat in vigoare.
Astept comentarii. Multumesc.
Prima instanta a fost sesizata inainte de intrarea in vigoare a legii, astfel ca nu se aplica legea noua in cazul dvs.
Multumesc pentru promptitudine. Totusi, L 202 nu vorbeste despre sesiyarea primei instante ci de instante, deci si instanta de recurs.
daca sunteti deja in apel veti avea dreptul la recurs deoarece hotaririle pronuntate inainte de 25.11 sunt supuse cailor de atac existente la acea data (apel+recurs).

in cazul retrimiterii la fond spre rejudecare, noua sentinta pronuntata in fond va fi supusa direct prevederilor lg 202.
Hai dom'le ca e bun avocatul dvs.
Vrea sa trimita inapoi la fond.
Cred ca mizeaza pe intrarea in vigoare al Noului Cod Penal in octombrie pentru a invoca precriptia.
In ce priveste intrebarea o citez pe d-na Cazacu: "Prima instanta a fost sesizata inainte de intrarea in vigoare a legii, astfel ca nu se aplica legea noua in cazul dvs. "
Da,se va judeca recursul.

Alte discuții în legătură

procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat (recurs....apel) deea86 deea86 Buna seara,mai am si eu o intrebare,dupa ce se da o condamnare urmeaza un recurs,dar dupa acest recurs mai urmeaza ceva? apel sau altceva? mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Legea 202/2010 lungu ilie lungu ilie buna ziua Daca o plangere inpotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata a fost inregistrata la judecatorie la data de 13.10.2010 si s-a ... (vezi toată discuția)