avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs reincredintare minor

Buna seara.Ma confrunt cu o situatie si v-as ruga,daca se poate, sa ma lamuriti:
-tatal minorului a deschis actiune de judecata pt reincredintarea minorului spre crestere si educare.
-la prima infatisare pirita cere instantei un termen de aminare pt a-si pregati aprarea si se audiaza minorul,acesta exprimindu-si dorinta de a ramine la mama(in aceleasi conditii in care a crescut),minorul aflindu-se in crestere si educare la mama,conform sentitei de divort data in anul 2008.
-minorul de la nastere si pina in prezent a fost educat,crescut si locuit la tata,atit inaintea divortului parintilor,cit si dupa divort.
-pirita depune intimpinare la cererea formulata de reclamant,aratind ca nu este de acord cu reincredintarea minorului catre reclamant,inainte de primul termen.
-inainte de al doilea termen,pirita depune la dosar o cerere prin care a invederat ca este de acord ci actiunea formulata de reclamant si a solicitat reincredintarea minorului spre cresterea si educarea acestuia.
-la al doilea termen pirita nu s-a mai prezentat,nu a fost reprezentata de vreun avocat,desi ceruse aminare pt angajarea unui aparator.
-la al doilea termen a fost audiat martorul reclamantului,aduse probe la dodar din care reiese faptul ca minorul a locuit si locuieste la tata(reclamant).
-tot la al doilea termen a fost reaudiat minorul,acesta a opinat sa fie incredinta spre crestere si educare de catre reclamant.
-la al doilea termen,instanta constatind intemeiata si dovedita actiunea reclamantului,apreciind ca s-au schimbat motivele si conditiile care au stat la baza sentintei civile din 2008(data la care s-a incredintat minorul mamei),urmeaza a lua act de acordul partilor si a reincredinta catre reclamant spre crestre si educare a minorului.
-in data de 15.11.2010,instanta hotaraste reincredintarea minorului spre crestere si educare reclamantului si obliga pirita la o pensie de intretinere in cuantum de 100 lei.
-pirita face recurs in termenul legal asupra sentintei civile in care cere casarea hotaririi si trimiterea cauzei spre rejudecarea instantei de fond,motivind ca a fost indusa in eroare si ca nu a inteles exact intentia reclamantului si nu si-a putut apara cauza,nefiind asistata de un avocat,apreciind ca se impune casarea cauzei cu trimitere spre rejudecare,astfel incit solutionarea cauzei sa se faca cu respctarea dreptului la aparare,astfel incit si reclamanta(mama minorului) sa poata administra probe in cauza.
Aici e nelamurirea mea si neintelegerea mea:daca tot a cerut aminare pt a-si lua un avocat,daca de buna voie a depus la dosar o cerere prin care a invederat ca este de acord cu reincredintarea minorului spre crestere de catre tata,a luat la cunostinta in instanta de ce inseamna reincredintare.
Recursul mamei poate fii declarat nejustificat?In cererea de recurs mama aduce ca probe acte.Mai poate aduce ulterior alte probe fata de cele mentionate?Daca da,mai poate aduce martori?

Cel mai recent răspuns: EmiliaPopa , utilizator 16:36, 13 Ianuarie 2011
Se poate acorda un singur termen pentru lipsa de aparare si inteleg ca pe acela l-a primit.
Cu privire la probe in recurs, e admisibila proba cu inscrisuri, dar nu este posibila proba cu martori.
Multumesc pt raspuns.Toate cele bune.
Emilia Popa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casare ContSters154162 ContSters154162 La rejudecare (dupa casare unei sentinte si trimiterea cauzei spre rejudecare) se pot cere probe noi? Expertiza tehnica, martori? In prima instanta nu s-au ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ - casare cu retinere spre rejudecare alexandru_dinu691 alexandru_dinu691 In calitate de reclamant, am cerut in instanta, penalitati de intirziere si plata indemnizatiilor de preaviz (potrivit clauzelor din contratul de prestari ... (vezi toată discuția)
Rejudecare gogu2 gogu2 la casarea cu rejudecare in parte pe fond se poate cere din nou proba cu martori, chiar daca la prima judecata pe fond au fost audiati 2 martori pe aceeasi ... (vezi toată discuția)