avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor duble pentru salariatii din sanatate 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor duble pentru salariatii din sanatate 2011

Buna ziua !Lucrez intr-un spital de stat,asistent medical.De anul acesta va trebui sa fim platiti dupa noua lege de salarizare iar cei de la RUNOS ne spun ca nu ne vor mai acorda bani pentru orele duble (efectuate in sarbatorile legale,repaus saptamanal).Eu la cap IIIsect 2,art 20 citesc altceva.,dar nu am citit totul cu atentie si nici nu cred ca asi putea interpreta foarte corect.VA ROG foarte mult sa-mi dati un raspuns daca puteti !Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 08:34, 12 Ianuarie 2011
In anexe la legea 284/2010 am gasit:

CAPITOLUL II
Reglementari specifice personalului din sanatate, din
unitatile de asistenta medico-sociala si din unitatile de
asistenta sociala/servicii sociale

Art. 1. - In unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, unde activitatea se desfasoara fara intrerupere, in 3 ture, personalul care lucreaza lunar in toate cele 3 ture, precum si personalul care lucreaza in doua ture in sistem de 12 cu 24 poate primi, in locul sporului pentru munca prestata in timpul noptii, prevazut la art. 16 din prezenta lege, un spor de 15% din salariul de baza pentru orele lucrate in cele 3, respectiv doua ture.
Art. 2. -
(1) Munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, in vederea asigurarii continuitatii activitatii, in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se plateste cu un spor de 100% din salariul de baza al functiei indeplinite.

(2) Munca astfel prestata si platita nu se compenseaza si cu timp liber
corespunzator.

deci se plateste.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
stelarman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea unica marinica71 marinica71 as dori sa stiu si eu ce preved art 4,5 din anexa 2 pe legea 330/2009.stima (vezi toată discuția)
Sambete, duminici si sarbatori legale mod de plata ? cili1959 cili1959 personal medico sanitar care lucreaza la ture 12/24 lucreaza si in zilele de repaus saptamanal si in zilele libere prin lege .Cum vor fi platite conform noii ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2011 stelarman stelarman In legea 284/2011 se stipuleaza ca: \\" Art. 2. - (1) Munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta ... (vezi toată discuția)