avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare cresa si gradinita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare cresa si gradinita

Buna ziua,

As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanSuschevici , utilizator 17:20, 7 Ianuarie 2014
- doar asociatie non profit pentru gradinita. In cazul in care aveti o societate care are mai mult de 250 de angajati atunci acea societate poate sa infiinteze gradinita.
Sunt date sentinte prin care societati comerciale au castigat in instanta deschiderea unei gradinite particulare - si doar in baza acelor sentinte Reg. Comertului a inregistrat obiectul de activitate INVATAMANT PRIMAR.
Si asta datorita faptului ca legea invatamantului - nu permite ca aceasta activitate sa fie una - de profit.
Societatile comerciale au ca scop - producerea de profit din activitati comerciale.
Buna ziua,
Ulterior constituirii asociatiei sau fundatiei la Judecatoria in a carei raza teritoriala isi va avea sediul gradinita, urmeaza efectuarea procedurilor de obtinere a acreditarii de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar – ARACIP

Prima etapa:
Autorizatia provizorie de functionare a gradinitei
Prin autorizarea provizorie se certifica faptul ca exista toate premisele pentru ca oferta de educatie a respectivei institutii sa fie conforma cu cerintele legale.
Criterii de evaluare:
- procedurile pentru dezvoltarea institutionala;
- managementul si structura institutionala;
- resursele umane;
- facilitatile
- altele (nu voi intra in detalii)

A doua etapa:
Procedura de acreditare
Conform art. 31 OUG 75/2005, gradinita autorizata sa functioneze provizoriu elaboreaza un raport de evaluare interna folosind ca termeni de referinta standardele specifice etapei de acreditare; raportul de evaluare interna se depune la departamentul de ARACIP împreuna cu o cerere de declansare a procedurii de evaluare externa si de acreditare.
Bineinteles, si aici sunt o serie intreaga de detalii..

:luck:
Buna ziua,

pentru deschidererea unei crese sau gradinite s-au pastrat aceleasi conditii? ma refer la posibilitatea deschiderii unei astfel de insititutii de catre o societate comerciala. multumesc anticipat de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei gradinite particulare bluewrites2you bluewrites2you Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare? (vezi toată discuția)
Acreditare gradinita particulara de limba germana jingoi jingoi Buna ziua,m-ar interesa sa infiintez o cresa si/sau o gradinita particulara de limba germana,si m-ar interesa cam ce acte mi-ar trebui pentru ... (vezi toată discuția)
Ce aprobari/avize am nevoie pentru deschiderea unei crese? Maggie07 Maggie07 Buna ziua, Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind ... (vezi toată discuția)