avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exercitare temporara a unei functii publice de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exercitare temporara a unei functii publice de conducere

sunt functionar public de executie -inspector cl- din luna nov.2010;am terminat facultatea de drept in iulie 2010;in prezent este un loc liber de functionar public de conducere si mi se spune ca nu pot fi delegat pentru acesta functie de conducere deoarece nu indeplinesc 2 ani pe specialitatea studiilor.Pot fi delegat in conditiile legii 284/2010 -legea salarizarii unice sau trebuie sa am si cei 2 ani pe specialitatea studiilor?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 06:50, 9 Martie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru sfat.Sunt functionar public definitiv-inspector principal.
Angajatorul imi spune ca pentru a ma delega pe functia de conducere libera-neocupata prin concurs-imi trebuie 2 ani pe specialitatea studiilor.Numai asa ,sustine,Biroul personal,poate solicita avizul ANFP,in vederea exercitarii temporare ,prin delegare, a functiei de conducere,cu toate drepturile ce decurg din acesta.De aceea intreb din nou:Sunt necesari cei 2ani de vechime pe specialitatea studiilor,in cazul delegarii pentru o perioada de 6 luni in vederea exercitarii temporare a functiei de conducere?
Va multumesc,si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca pentru a ocupa o anumita functie sunt necesare implinirea anumitor conditii, este necesar ca acele conditii sa le indepliniti chiar daca ocupati functia doar temporar.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
adelaida_07, utilizator
In anul 2011 exercitarea temporara a unei functii publice de conducere este de 6 luni cu avizul ANFP-ului dupa care se mai prelungeste inca 3 luni tot cu aviz...ca in OUG 90/2009 spunea de o deogare/...


cum vedeti voi?
Dar daca singurul cu studii superioare din institutie este un functionar public debutant, poate ocupa aceasta functie de conducere?
Este vorba de ocupare temporara, bineinteles!
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
elenaalbean, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa aviz anfp pentru exercitarea functiei de secretar Loretta30 Loretta30 Buna seara! Recent am inceput sa lucrez in administratia publica pe un post de consilier debutant. La foarte putin timp de la angajare, mi s-au delegat ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)