avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua lege privind indemnizatia de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua lege privind indemnizatia de crestere a copilului este valabila si pentru tatici?

Ar putea intra sotul in concediu, in conditiile in care sotia nu lucreaza si sa se intoarca dupa 2, 3 luni la serviciu pentru a primi stimulentul de 500 lei pana la impinirea varstei de 2 ani a copilului ?
Cel mai recent răspuns: b_simona , utilizator 21:28, 31 Mai 2011
multumesc mult pt raspuns !!
gabrielaghm a scris:

avand in vedere faptul ca sotia dvs. nu a realizat venituri in ultimele 12 luni, nu se incadreaza pentru a solicita si primi indemnizatia de crestere copil . In acest caz puteti solicita dvs. indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Daca copilul s-a nascut dupa 1 ianuarie 2011 intrati sub incidenta noii legi si atunci pentru a putea beneficia de stimulentul de 500 ron trebuie sa alegeti varianta : un an de zile, indemnizatie in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Nu cred ca ar fi un incovenient sa va intoarceti la serviciu inainte de implinirea termenului de 1 an, avand in vedere faptul ca scuttiti statul de a va trimite o indemnizatie de minim 600 lei.

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu daca aceste 12 luni, in care trebuie sa ai realizate venituri, trebuie sa fie la acelasi angajator sau nu conteaza daca se schimba locul de munca?
Eu lucrez la actualul loc de munca de 1 an. Deabia am ramas insarcinata si m-i s-a ivit o noua oportunitate, dar nu stiu daca voi putea beneficia de indemnizatie dupa nastere.
Astept un raspuns.
Va multumesc.

Nu conteaza unde lucrati sau unde ati lucrat i ultimul an. Conteaza sa fi contizat in ultimul an.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie bebe in concediu ccc adela05 adela05 Ce valoare are alocatia pe care o primesti lunar in perioada concediului de maternitate si al celor 1 sau 2 ani (depinde de alegerea fiecaruia) de concediu de ... (vezi toată discuția)
Alocatia de copil! ildikosz ildikosz Buna ziua! o intrebare am o prietena care a nascut, copilasul are 1 an si cateva luni intrebarea este daca mama se intoarce la servici pana la inplinirea a ... (vezi toată discuția)
Sotul meu poate intra in ccc? benty benty va deranjez si eu cu o intrebare ,eu am nascut un bebelus in urma cu 10 luni,nu am beneficiat de indemnizatie crestere copil deoarece am avut ... (vezi toată discuția)