avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie

buna ziua,
Urmeaza ca socrul meu sa fie pus in posesie cu teren extravilan, teren apartinand ADS....vreo 20 ha la munte - pasune alpina. Primarul sustine sus si tare sa dam o suma de bani pentru a face o firma cadastrul....cum se poate face cadastrul cand deocamdata nu are nici un act pe terenul acela(punere in posesie, ceva)??? care sa fie smecheria?
Cel mai recent răspuns: florians_74 , utilizator 15:49, 13 Ianuarie 2011
Este vorba de identificarea suprafetei de teren respective, iar pentru aceasta primaria trebuie sa identifice impreuna cu dvs. si in raport de documentele care au stata la baza punerii in posesie, aceasta suprafata. Apoi sa incheie procesul-verbal de punere in posesie. In situatia in care suprafata de teren nu se poate identifica (delimita) exact din cadrul altor suprafete inconjuratoare, atunci este necesara identificarea prin expertiza. Pe care trebuie sa o platiti.
da...terenul este usor de identificat mai sunt cativa proprietari in devenire care au pana intr-un ha suprafata.Terenul il are de luat din retrocedare, deci primaria respectiva nu a mai avut teren si ne-a dat in alta parte, pe raza altei primarii unde este teren mai mult si care apartine momentan Domeniilor Statului.
pai tocmai asta vrem sa mergem,sa identificam, facem punerea in posesie si apoi facem cadastrul, nu e normal???...apoi titlul de proprietate...Ce parere aveti?
cum sa-i dau primarului bani ca sa faca cadastru....pe ce??? eu nici nu stiu unde e terenul???cum face el cadastru fara punere in posesie, de care eu nu stiu nimic......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea dreptului de proprietate teofillaze teofillaze Sunt membru al unui composesorat urbarial satesc.Ni s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului forestier detinut de composesorat inainte de 1945 ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sa mai fac pentru obtinerea titlului de proprietate? colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce demersuri sa mai fac la primarie pentru obtinerea titlurilor de proprietate pentru o suprafata de 10 ha ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare ... Andos14 Andos14 Buna ziua, La un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare judecatoreasca de partajare (1991) apareau niste suprafete ( total 1..98ha) care la ... (vezi toată discuția)