Stau la curte si de fiecare data cand vin seara acasa nu pot sa imi bag masina in curte pentru ca este parcata o alta masina in dreptul portii. Ce pot sa fac? exista vreo lege care sa interzica parcarea in dreptul garajului pe timpul noptii? din cate stiu dupa ora 8 seara este interzis blocarea accesului in curte? Va rog daca stiti legea spuneti-mi si mie si ce pot face????X-(
Drunmurile publice au legile lor, cele private au reguli interne. Daca dv. va scrieti in regulament ca se va circula pe stanga, asta e, e corect.
Nu se aplica legislatia din drumurile publice. Depinde si de ce scrie in regulamentul dv., daca aveti o asociatie, ceva. Puteti preciza ca se aplica aceeasi legislatie.
Politia are dreptate.
Multumesc pt raspuns, dar problema e ca la noi nu exista nici o asociatie si nici un fel de regulament. Cei de la primarie ne-au spus ca e strada privata pt ca noi suportam toate cheltuielile pt drum si tot noi ne-am ocupat de proiectele si executia lucrarilor pt utilitati, cat despre un regulament nici nu se pune problema ca va exista vreodata pentru ca niciodata nu o sa fie toti lacatarii deacord....banuiesc ca singura solutie e sa ne inarmam cu mult calm si rabdare pana cei de primarie vor fi deacord sa le donam strada si atunci se va aplica si la noi legea de pe drumurile publice. Deocamdata o sa imi parchez masina la zeci de metri de casa mea pt ca vecinul blocheaza drumul, iar cizmele de cauciuc nu vor lipsi din porbagaj...fara ele risc sa imi ajunga noroiul in pantofi :((
Imi pare rau, e groaznica situatia, dar incercati sa strangeti semnaturi de la restul locatarilor pe un proiect in care sa sprecizati cum anume sa parcati...
Daca vecinul blocheaza vreo cale de acces pentru dv. sau mai multi locatari, ar fi un temei sa faceti o actiune... Dar depinde mult de intreaga situatie de fapt... Pe care nu o cunosc in amanunt.
Depinde si de amplasarea imobilelor, depinde daca lui i s-ar crea vreun prejudiciu in cazul in care v-ar permite accesul, parcand in alta parte... etc.
Vecinul are loc suficient in curte sa parcheze, tot ce face e din rautate, avantajul lui e ca are prima casa de pe strada si ne joaca pe degete pe toti ceilalti locatari, ba mai mult cand nu blocheaza drumul mai planteaza cuie si sarme pe strada. X-(
Ceilalti vecini sunt speriati de el si nu vor sa ia parte la nici o actiune. Cred ca singura solutie ar fi sa donam strada primariei si atunci se va aplica si la noi legislatia pt drumurile publice.
Va multumesc mult pt sfaturi
Cine are iesire la strada poate sa faca asa. Suna la politia rutiera iar cadrul legal este acesta:
Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Prevazut de
Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
d) in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
si sanctionat de
Art. 226
d) nerespectarea prevederilor art. 14, art. 40 lit. b), art. 49, art. 50 alin. (2)
lit. h), art. 74, art. 83 alin. (2), art.119 alin. (3), art. 120 alin. (2), art. 143
alin. (2), art. 175, art. 180 pct. 7 si art. 222 alin. (1), (2), (5) si (6), cu
amenda de la 1.000.000 lei la 3.000.000 lei;