Detin permis de conducere cat. B de 4 luni de zile. Acum 3 saptamani jumate circulam in coloana (aveam masina in fata si masina in spate) cu autoturismul meu pe un drum cu 2 benzi/sens (o banda este folosita pe post de parcare deci doar banda 2 este circulabila). Nu aveam viteza iar o batrana in jurul a 75 de ani statea in mijlocul drumului, pe marcajul dublu-continuu. Am observat-o dar deoarece nu era trecere de pietoni si nici nu era angajata in traversare (neregulamentara), ea pur si simplu stand in mijlocul drumului, nu am cosinderat ca este cazul sa opresc. Cand am ajuns aproape in dreptul ei, batrana a inceput sa fuga spre mine (probabil s-a speriat de masinile care veneau din sensul meu opus). Am franat si incercat sa o evit, tragand dreapta de volan dar am acostato (mult spus) cu aripa stanga a masinii, mai exact partea de sus a aripii, unde este oglinda retrovizoare. Ea a picat iar la impact si-a spart capul. Eu am chemat salvarea si politia. Politistii m-au testat pentru consumul de alcool si a iesit 0, si mi-au spus ca vina apartine in totalitate batranei. Am fost la spital sa vedem cum e batrana, nici o hemoragie interna sau ceva grav, doar capul spart si cateva vanatai si apoi am fost la politie sa dau o declaratie si mi-au fost restituite toate actele. A doua zi am fost la ITP cu masina unde totul a fost in regula. Batrana avea niste relatii in spital si doctorului i s-a spus ca a fost lovita pe trecerea de pietoni si ca soferul a fugit de la locul accidentului si trebuie tinuta in spital pana se gaseste soferul. Am aflat de aceste zvonuri si am mers la spital, impreuna cu politistul, sa ii spunem doctorului ca nu este asa. El a spus ca a inteles si ca oricum nu il intereseaza si ca o tine doar pentru ca este slabita. A tinut-o timp de 3 saptamani. Dupa ce a iesit din spital legistul a tinut-o un minut in salon (am fost de fata) si a spus ca necesita 45-50 de zile de ingrijiri medicale. Acum din cate am inteles s-a deschis dosar penal deoarece numarul zilelor de ingrijiri medicale este mai mare de 10 dar intre timp politistul care se ocupa de caz a fost transferat. Cel care se ocupa acum de caz, cand m-am dus sa vorbesc cu el era ocupat si mi-a spus sa vin peste o zi sau doua sa ma impac cu batrana. Nu inteleg de ce trebuie eu sa ma impac cu ea atata timp cat nu eu sunt de vina, nu am nici o cere financiara, masina nu a avut nevoie de reparatii ! Ceva este foarte ciudat la mijloc si nu inteleg de ce apartinatorii batranei au dorit sa fie internata mai mult in spital si acum ma astept sa aiba diferite cerinte financiare chiar daca batrana nici macar nu si-a dorit sa mearga la legist. Eu sunt foarte hotarat sa nu le mai dau nici macar un leu deoarece ITP-ul m-a costat 50 de lei, legistul l-am platit tot eu si m-a costat tot 50 de lei plus timpul pierdut pe drumuri. Daca se ajunge la proces, pot cere ceva daune (chiar daca nu sunt genul de om care sa stoarca bani de pe altii, m-au deranjat foarte tare zvonurile din spital si toate aceste mici interventii) ?
Imi cer scuze pentru postul lung dar am vrut sa fiu explicit si va multumesc anticipat, Ioan Pop.
cel mai probabil, atunci cand au venit politistii si ti-au testat alcoolemia s-a intocmit un proces verbal, nu? ce scrie pe acolo? nu poate fi folosit ca mijloc de proba in apararea ta?
@ marzalawsb si @ ODA : Am 2 martori, politistul are numele lor, serii de buletin, numere de telefon etc. notate. Nu stiu daca s-a facut proces verbal, stiu doar ca politistul isi tot nota in agenda ce zic eu, ce zic martorii, desene, masuratori, numere de pe stalpi. A venit si criminalistica, a facut si poze. Martorii au spus exact acelasi lucru ca si mine. Nu am mintit nimic. Doresc sa stiu, in cazul unui proces, ce fel de daune pot cere...
Certificatul medico-legal emis batranei de catre medicul legist,poate fi contestat in mod legal la Comisia de Avizare din cadrul INML.
In urma reexaminarii actelor ,aceasta se poate pronunta din nou asupra numarului de zile de ingrijiri medicale.
Este un bun inceput pentru rezolvarea unei parti a problemei dvs
un alt aspect important este modul in care a fost constituit dosarul penal> plangerea doamnei in varsta sau sesizare din oficiu.
daca reusiti sa demonstrati ca fapta nu exista, dosarul fiind constituit urmare a plangerii, puteti la randul dvs. sa formulati o plangere penala pentru denunt calomnios in cadrul caruia sa va constituiti parte civila pentru repararea daunelor morale.