avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

angajare pensionar

Inainte de pensionare am lucrat la cateva proiecte de cercetare, care sunt inca in derulare. Ce posibilitate legala ar fi pentru a continua lucrul la aceste proiecte, acum cand sunt pensionar(pentru limita de varsta)?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:52, 12 Ianuarie 2011
Legea 329/2010
CAPITOLUL IVMăsuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, în scopul reducerii cheltuielilor bugetareArt. 17. - (1) Beneficiarii dreptului la pensie aparţinând atâtsistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegratesistemului public care realizează venituri salariale sau, dupăcaz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitareaunei activităţi pe bază de contract individual de muncă, raport deserviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrulautorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent demodul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilorautonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şisocietăţilor comerciale la care capitalul social este deţinutintegral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate,dacă nivelul acesteia nu depăşeşte nivelul salariului mediu brutpe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilorsociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor socialede stat
Pensia neta nu trebuie sa depaseasca 2022 lei(salariul mediu brut pe economie prognozat pentru 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu in sistemul bugetar buiavasi buiavasi in ce conditii se poate face cumul pensie cu salariu in sectorul bugetar? care este nivelul maxim al pensiei care poate fi cumulata cu salariul? (vezi toată discuția)
Si pensie militara si sa sal tot de la stat? ContSters208719 ContSters208719 In ce conditii poate un pensionar militar(aproximativ 46ani) sa lucreze in momentul de fata intr-o institutie de stat? Legal poate sa ia si pensie si salar in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie*salariu ioananecula ioananecula Referitor la legea 329/2009 am si eu o nelamurire in sensul:un pensionar , fost cadru militar, cu pensie partial-anticipata, in valoare neta de 1100 ,poate ... (vezi toată discuția)