avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Abuz ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Abuz ASTRA

In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia de reparatie si procesul verbal.In data de 17.12.2010 am mers la ASTRA asigurari depunand dosarul de dauna.Mi s-a eliberat constatarea inspectorului ASTRA cu ea mergand la un service pentru a-mi elibera un deviz de reparatie (masina este Opel Vectra din anul 1991)Aduc la cunostiinta ca masina este lovita in stalp cu ambele usi pe partea dreapta , aruncandu-ma in stalp fapt ce a dus la inca o lovitura pe partea stanga in aripa si usa din sparte.Pe data de 28.12.2010 adaug la dosar devizul estimativ de la service in valoare de 12.121 ron+cererea de despagubire catre astra. Dupa multe interventii si nesimtirea celor de la astra in frunte cu inspectorul de daune ma suna in data de 12.01.2011 sa-mi spuna ca mi s-a aprobat suma de 2.900 ron.Bineinteles ca nu sunt de acord cu aceasta suma pt ca masina nu se poate repera cu acesti bani.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac#-o: o cerere catre directorul de daune sau reclamatie la CSA s-au OPC.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:36, 13 Ianuarie 2011
Asiguratorul trebuia sa va calculeze mai intai valoarea reala a masinii la data daunei si sa va anunte ca aceea este suma maxima pe care v-o poate oferi pt reparatie. Daca valoarea daunei este mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului, atunci se declara dauna totala si veti primi ca despagubire valoarea reala a masinii din care se va scade valoarea masinii avariate, cca 25% din aceasta valoare, plus masina avariata. Dupa vechimea masinii cred ca suma oferita este rezonabila si ramaneti si cu epava si o puteti repara. Daca reclamati la CSA s-ar putea sa va mai adauge ceva dar sa nu va faceti iluzii ca vor da cu mult mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Asigurare rca - plata daunelor mugur_m mugur_m Am fost tamponat de un conducator auto care a trecut pe rosu. M-am folosit de asiguarea lui RCA pentru a repara masina insa cand sa plateasca asiguratorul ... (vezi toată discuția)