avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Specimen de semnatura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Specimen de semnatura

Un cetatean strain (olandez) reprezentant al unei societati straine doreste deschiderea unui SRL in Romania, el nu se poate deplasa in Romania acum, intrebarea mea este ce se intampla cu specimenul de semnatura? Il poate da acolo la notar, sau trebuie sa mearga la notar aici obligatoriu?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: crysenc21 , utilizator 18:00, 13 Ianuarie 2011
Il poate da acolo.
Se poate da in acelasi formular cu Declaratia pe care trebuie sa o dea?
La noi se dau separat, dar cred ca se poate intocmi si un act mai complex care sa cuprinda si declaratia si specimenul si sa vi-l accepte la registru..Ideal ar fi acte separate.
La Registrul Comertului Bucuresti se accepta si intr-un singur document.
Aveti doua variante la dispozitie:
1) Fie va da Declaratia si Specimenul la un notar, dupa care se aplica apostila tarii de origine pe exemplarul original, urmand a se efectua traducerea si legalizarea in Romania.
2) Fie va da o declaratie direct in limba romana la unul din Consulatele Romaniei in strainatate.

Eu am folosit, de-a lungul timpului, ambele variante si au functionat amandoua.
Va multumesc pt raspunsuri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ! lukaci1 lukaci1 Cum trebuie sa procedeze o persoana aflata in strainatate pt a renunta la succesiune?Trebuie sa mearga la consulat?Exista vreo declaratie tipizata pt r (vezi toată discuția)
Tip de procura pentru administrator firma - trebuie apostila haga sau nu? callingcard callingcard Se va crea o firma in Romania cu 3 asociati. 1 asociat este cetatean strain, si vine din Asia. Nu este rezident roman acum. Pentru inscrierea firmei vrea sa ... (vezi toată discuția)